Cât de ușor poți face un somon bun la grătar dacă știi câteva trucuri gastronomice!

SOMON CU CITRICE PE PLACĂ DE CEDRU UITATĂ ÎN VIN

Ingrediente:

3 portocale potrivite (sau clementine sau grenadine)
2 cepe mici
1 lingură semințe de muștar
1 vârf de cuțit de piper alb
1 fileu mare de somon (500 grame)

Mod de preparare:
Se spală rapid somonul sub un jet de apă rece pentru a nu-și pierde proprietățile. Se săreaza puțin și se lasă să se odihnească. Se rade fin coaja de la o portocală și se stoarce sucul de la două portocale. A treia se folosește pentru ornat. Ceapa se toacă foarte mărunt și se amestecă cu zeama, coaja de la portocale, boabele de muștar și puțină sare. Se pune somonul într-un vas adânc și se varsă sosul peste el. Se ține la frigider aproximativ 30 minute. Se pune apoi o parte din sos într-un vas și deasupra se așază fileul de somon. Peste el, se varsă restul de sos și se presară piper alb. Se lasă împreună 30 minute. Se pot pregăti și două pachețele cu surprize. Se așază pe o foaie de aluminiu câte trei ciuperci întregi peste care am presărat sare, piper și puțin ulei de măsline. Se strânge folia bine și se dau la grătar. Somonul se așază pe o placă din lemn de cedru și se lasă la grătar câte 5-6 minute pe fiecare parte.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro