Cea mai rafinată rețetă de frigărui!

FRIGĂRUI DE VITĂ CU MARINADĂ DE ULEI DE NUCĂ

La una din primele ediții ale Târgului Good Wine am gătit, împreună cu CampingGrill.ro, folosind cuptorul american cu afumătoare Big Green Egg, frigărui marinate de vită.
Am ales o marinadă care să frăgezească carnea și mai puțin puternică pe partea de aromare; această marinadă se potrivește pentru carne roșie, care apoi trebuie preparată la grătar. Are la bază un mix de uleiuri.
Ingredientele marinadei:
200 mililitri ulei de măsline
50 mililitri ulei de nuci
100 mililitri ulei de rapiță
1 ardei iute roșu (chili)
suc proaspăt presat de la o lămâie
1 linguriță boabe de piper
câteva boabe de ienupăr
1 linguriță boia dulce
1 linguriță boia iute
1 linguriță coriandru măcinat
1 linguriță măghiran uscat
1 linguriță rozmarin uscat
1 linguriță sare
Condimente pentru asezonare:
-Dizzy Pig Red Eye Express îmbină aroma piperului cu cea a …cafelei proaspăt măcinate. Aroma ce rezultă din această combinație inedită este completată cu savoarea fină a unui amestec de plante și chili. Merge cu fripturi din carne de miel sau vânat, cârnați la gratar, steakuri din carne de vită, sosuri barbecue și chiar dovlecei la grătar.
-Shakin’ the Tree de la Dizzy Pig este un condiment universal utilizat pentru majoritatea preparatelor la grătar sau la cuptor ce îmbină lămâiei și ale boabelor de piper. Bun pentru carne de pui, fructe de mare, carne de vită și de porc, legume la grătar.

Mod de preparare:
Se amestecă toate uleiurile și se adaugă celelalte ingredient.
Se lasă marinada să stea într-un borcan cu capac timp de o săptămână.
Înainte de a pune la grătar frigăruile, lăsați în marinadă pentru câteva ore bucățile de carne (de 3 centimetri grosime).

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro