O rețetă savuroasă, de făcut în weekend... dar nu numai!

CEAPĂ UMPLUTĂ CU CARNE

Ingrediente:

2 cepe mari
1 lingură de ulei de soia
1 praz
½ ardei roșu
150 grame carne de vită macră
1 vârf de cuțit de ardei iute tocat
150 grame mozzarella

Mod de preparare:
Această rețetă se poate face și la cuptor, într-un vas de sticlă termorezistentă sau într-unul ceramic, însă pe grătar va căpăta o aromă aparte.
Se taie ceapa în cruce, apoi, cu ajutorul unei linguri, se curăță de miez, păstrând marginile sferei tari. Se picură puțin ulei de soia. Se învelește în folie de aluminiu sau, ca pe vremea (stră)bunicilor, într-o foaie de brusture. Se aranjează ceapa pe grătarul deja încins și se ține 25-30 minute. Se scoate și se pune deoparte. Se taie prazul și se trage la tigaie cu ulei și piper până se face auriu. Se lasă să se racească. Apoi, se combină legumele cu carnea de vită. Se condimentează cu piper și se amesteca bine. Se umple ceapa scobită cu amestecul rezultat. Deasupra, se pune mozzarella. Și se pune pe grătar, la fel învelită în folie de aluminiu, dar fără a acoperi partea de deasupra, cea cu „moț de mozza”, lăsându-se încă 8-10 minute, până când „capacele” de mozzarella se desăvârșesc, rumenindu-se frumos. Se servesc imediat, calde, eventual stropite cu un vin roșu ușor, chiar demidulce.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro