CIUPERCI CU BRÂNZĂ ALBASTRĂ ȘI CIOCOLATĂ ALBĂ
Ingrediente:
18 ciuperci mari
6 fâșiuțe de bacon rumenite
1 ceapă tăiată fin
240 grame brânză topită
1/3 cană parmezan
¼ cană firimituri de brânză albastră
½ linguriță praf de usturoi
30 grame fulgi de ciocolată albă
2 lingurițe ulei de măsline
Mod de preparare:
Se încinge grătarul bine. Pe o tavă unsă cu ulei, se aranjează pălăriuțele de ciuperci bine spălate și scurse de apă. Într-un bol, se amestecă brânza topită, baconul tăiat bucățele, ceapa, parmezanul, brânza albastră și praful de usturoi. Cu o linguriță, se umple fiecare ciupercuță cu acest amestec, peste care se presară fulgi de ciocolată. Apoi, se scot ciupercile din tavă și se înșiră pe grătar, unde vor sta doar 1-2 minute, până când ciocolata începe să se topească. Ciupercile se lasă apoi să se odihnească 3-4 minute, după care, călduțe încă, sunt bune de servit.