Gustări haioase la grătar!
„BEBELUȘI ÎN PIJAMALE” (BANANE VERZI ÎNFĂȘATE ÎN BACON)
Am făcut de multe ori această rețetă la show-urile mele culinare live și întotdeauna a avut succes!

Ingrediente:
banane verzi (ideal, banane mici, Plaintain, soiul pentru gătit; uneori, le-am găsit chiar la hypermarket!)
fâșii subțiri de bacon
gem de fructe
condimentele și mirodeniile favorite, inclusiv chili sau boia iute în proporție minoritară
vin roșu

Mod de preparare:
Bananele verzi se curăță de coajă, se înfășoară în bacon și se pun pe grătarul încins aranjate pe o tavă pe care am aranjat hârtie pentru gătit și am acoperit-o cu folie de aluminiu.
Separat, într-o tigaie adâncă sau o cratiță în care se amestecă tot timpul, se face, la foc mediu spre mic, o reducție din dulceață sau gem cu vin și condimente. Când compoziția din cratiță scade la o treime din nivelul inițial, reducția poate fi folosită, picurând-o peste bananele, scoase din tavă, pe care baconul s-a rumenit ațâțător.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro