MÂNCARE DE ARDEI COPȚI
Ingrediente:
8 ardei copți
2 cepe
1 lingură bulion
1 lingură de făină
boia de ardei dulce
sare
piper
cimbru
pătrunjel
2 căței de usturoi
Preparare: Mai întâi, trebuie să coci ardeii, să presari puțină sare pe ei și să îi lași acoperiți 10 minute. Apoi, începi să-i cureți. Toacă ceapa mărunt și pune-o la călit într-o oală încinsă cu două linguri de ulei de măsline. După ce capătă o nuanță aurie, adaugi bulionul dizolvat cu apă și lași 3 minute, după care pui și făina dizolvată cu 3 linguri de apă. Completezi cu apă și lași să fiarbă până când vezi că sosul începe să devina gros. Tai usturoiul și ardeii în felii cam de 2-3 centimetri și le adaugi în sos. Pui puțină sare, piper și boia și amesteci, lăsându-le pe foc încă 10 minute. La final, presari și pătrunjelul verde tocat mărunt. Opâional, se pot adăuga fasole, năut sau bob.