Nemaipomenită este această modalitate de a pregăti fasolea boabe:

FASOLE BĂTUTĂ (ICRE DE FASOLE)

Ingrediente:

500 gr fasole boabe
1 țelină
5 căței de usturoi
2 cepe potrivite
2 morcovi
sare
piper
4 linguri ulei
1 lingură suc de roșii
1 ardei kapia

Preparare:
Fasolea se pune la înmuiat în apă rece vreo 12 ore, pentru a fierbe mai ușor. Se schimbă apa și se pune la fiert într-o oală. Schimbăm din nou apa după ce a fiert 30 de minute. Apoi, adăugăm morcovii, o ceapă și țelina. După ce fasolea a fiert, o punem la scurs într-o strecurătoare. Pasăm fasolea împreuna cu celelalte legume, adăugăm usturoiul, sarea, piperul și 2 linguri de ulei. Călim cealaltă ceapă, adăugăm sucul de roșiișsi ardeiul tăiat fideluță și le punem peste fasolea bătută.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro