Chifteluțele nu trebuie să fie neapărat cu carne ca să fie gustoase, nu-i așa? Iată trei variante vegetariene savuroase:

 CHIFTELE DE CIUPERCI

Ingrediente:

15 ciuperci mai mari

2 felii de pâine

2 cepe

4 căței de usturoi

1 frunză dafin

oregano

3 linguri făină

3 linguri orez

piper

sare

cimbru

ulei

Preparare: Fierbem orezul în apă sărată vreme de 20 minute. Curățăm ciupercile și le fierbem 10 minute împreuna cu câteva boabe de piper, sare, oregano și 1 frunză de dafin. După ce le-am scurs de apă, le tocăm mărunt. Adăugăm peste ele ceapa și usturoiul tocate, orezul și le pasăm energic. Adăugăm feliile de pâine înmuiate în apă și stoarse, făina și condimentăm după gust cu piper, sare și cimbru.

CHIFTELE DE DOVLECEI

Ingrediente & Preparare: Dovleceii se dau pe răzătoare şi se scurg vreme de o oră, după care se frământă cu puţină sare, piper, usturoi pisat şi pătrunjel verde. Înainte de a sfârâi în uleiul încins, chifteluţele se dau prin făină şi pesmet, iar după ce s-au prăjit se scot pe un şerveţel de hârtie pentru a elimina surplusul de ulei.

CHIFTELE DE PĂTLĂGELE ROȘII

Ingrediente:

6 roșii mari

1 ceașcă de mărar verde tocat

2 cești de făină

sare

piper

6 fire de ceapă verde

1 ceașcă de pătrunjel verde tocat

1 linguriță zahăr

Preparare: Roșiile se decojesc, se storc de zeamă și se pasează împreună cu mărarul, pătrunjelul și zahărul. Se adaugă în compoziție ceapa tocată foarte mărunt (inclusiv partea verde) și făina. Cu o lingură, se ia din amestecul rezultat și se prăjesc chiftele în untdelemnul încins. Se lasă să se scurgă pe hârtie absorbantă.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro