O rețetă veche, pe nedrept uitată!

CARTOFI RASOL CU SOS DE GOGOȘARI

Ingrediente:

1kg de cartofi
4-5 gogoșari
5 linguri bulion sau pastă de tomate
3 linguri oțet
2 linguri apă
3 linguri ulei
2-3 linguri zahăr
sare
piper (după gust)
muștar boabe (dupa gust)
1 cățel de usturoi (optional)
boia dulce (optional)

Preparare: Curățăm cartofii, îi tăiem cuburi și îi punem la fiert cu puțină sare. Separat, punem să fiarbă toate celelalte ingrediente cu excepția gogoșarilor. Gogoșarii se spală, se curăță și se taie fideluță. După ce a dat câteva clocote sosul, se adaugă gogoșarii și se lasă să fiarbă, amestecând din când în când. Când sunt fierți cartofii, se scurg de apă și se așază pe farfurie, turnând deasupra sosul de gogoșari. Sosul se poate asocia și cu piureul de cartofi.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro