CARTOFI RASOL CU SOS DE GOGOȘARI
Ingrediente:
1kg de cartofi
4-5 gogoșari
5 linguri bulion sau pastă de tomate
3 linguri oțet
2 linguri apă
3 linguri ulei
2-3 linguri zahăr
sare
piper (după gust)
muștar boabe (dupa gust)
1 cățel de usturoi (optional)
boia dulce (optional)
Preparare: Curățăm cartofii, îi tăiem cuburi și îi punem la fiert cu puțină sare. Separat, punem să fiarbă toate celelalte ingrediente cu excepția gogoșarilor. Gogoșarii se spală, se curăță și se taie fideluță. După ce a dat câteva clocote sosul, se adaugă gogoșarii și se lasă să fiarbă, amestecând din când în când. Când sunt fierți cartofii, se scurg de apă și se așază pe farfurie, turnând deasupra sosul de gogoșari. Sosul se poate asocia și cu piureul de cartofi.