Ah, deliciile orientale! Să mâncăm precum sultanii la Stambul:

VINETE PRĂJITE CU IAURT ȘI NUCI

Ingrediente:

1 vânătă potrivit de mare
2 linguri ulei de măsline
125 ml iaurt
1 cățel de usturoi
3 linguri nuci măcinate
sare
piper
zeamă de lămâie
pătrunjel sau mentă proaspătă
boia dulce pentru decor

Preparare: Vânăta se taie în felii subțiri, se presară cu sare și se lasă 30-40 minute, să elimine sucul amărui. Feliile de vinete se spală cu apă rece și se șterg cu șervete absorbante. Fiecare felie se taie apoi în cuburi mici, care se prăjesc în ulei de măsline, până când se înmoaie. După ce se răcesc, se pun într-un bol și se amestecă cu usturoiul zdrobit, iaurtul, nucile măcinate, menta tocată mărunt, sarea, piperul și zeama de lămâie după gust.
Salata de vinete prăjite cu iaurt se poate decora cu miez de nucă și boia dulce. Poate fi servită cu pâine prăjită.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro