Irezistibilele merdenele cu brânză nu sunt imposibil de făcut acasă! Iată rețeta învățată de la gospodine pricepute:

MERDENELE CU BRÂNZĂ
Ingrediente:

1 kg făină
400 gr griș
2 ouă
500 gr amestec de brânzeturi
500 g unt gras/margarină
3 l apă
1 linguriță oțet
1 linguriță sare

Preparare: Din făina, apă, oțet și sare pregătim aluatul: apa se adaugă treptat. Rezultatul final trebuie să fie un aluat omogen, nelipicios și elastic. Se dă la frigider o oră. Frecați untul/margarina, până obțineți o consistență cremoasă.
Se scoate aluatul și se împarte în bucăți de 65-70 grame. Ungeți un fund de lemn cu ulei. Întindeți cu sucitorul fiecare bucată în parte în dreptunghiuri cu circa 15 cm în lungime. Fiecare dreptunghi trebuie uns cu unt/margarină din belșug. Se împachetează în 3 pe una din laturi și în patru pe latura lungă a dreptunghiului. Când terminați de procedat la fel cu toate, puneți într-un vas, înfoliați. Dați la frigider pentru 30 minute - 1 oră.
Între timp pregătiți umplutura din brânzeturi (după gustul fiecăruia) amestecate cu grișul fiert și răcit și cele 2 ouă bătute.
Scoateți de la frigider aluatul și întindeți din nou pe fundul de lemn uns cu ulei. Preîncălziți cuptorul la 220-250 grade.
În mijlocul fiecărui dreptunghi, se pune un pătrățel cu umplutură. Apoi se împăturesc. Se aduc colțurile spre mijloc, simplu: întâi se trag laturile verticale până la jumătate, apoi cele orizontale – rezultând un pătrat. Pe tava unsă cu unt și pe care ați pus, în prealabil, o hârtie de copt, puneți pătrățelele umplute obținute, cu partea pliată în jos.
Se dau la cuptor la foc mediu până se rumenesc – aproximativ 20 de minute.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro