Deserturile simple din popor erau absolut minunate!

MĂLAI DULCE
Ingrediente:
4 ouă medii
200 gr zahăr
400 gr iaurt grecesc (gras)
200 gr brânză proaspătă de vaci
100 gr unt cu 82% grăsime
250 gr mălai
150 gr făină
1 plic praf de copt
3 plicuri zahăr vanilat
50 gr stafide
coaja rasă de la o lămâie

Preparare: Se cerne făina împreună cu praful de copt. Mălaiul se macină cât de fin, cu râșnița de cafea, apoi se amestecă cu făina. Stafidele le punem la hidratat în apă cât să fie acoperite și se lasă 30 de minute. Se separă albușurile de gălbenușuri și se presară sare peste ele. Se mixează untul moale cu gălbenușurile și jumătate din zahăr, până se obține o compoziție omogenă.
Se poate decora cu fructele preferate!

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro