Magia lucrurilor (și rețetelor!) simple funcționează din plin în bucătărie:

CARTOFI CU BRÂNZĂ LA CUPTOR
Ingrediente:

700-800 gr cartofi
200 g brânză telemea
1 ceapă sau 2-3 fire ceapă verde
5-6 căţei de usturoi
1 ceașcă smântână
150 ml lapte
sare
piper
25 gr unt pentru uns tava
1 lingură pesmet
2 linguri caşcaval ras
1 linguriță boia de ardei

Preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se taie rondele groase de 3-4 mm. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Brânza se rade şi se amestecă cu smântâna. Se adaugă laptele şi se condimentează cu sare şi piper. Se unge un vas ceramic cu unt şi se tapetează cu pesmet. Se pun straturi succesive de cartofi, o parte din ceapa şi usturoiul fin tocate şi câte o porţie din compoziţia de lapte cu brânză şi smântână. Se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, 20 minute. Se scoate tava din cuptor, se presară caşcavalul şi boiaua de ardei. Se pun din nou în cuptor şi se mai coc, la foc potrivit, 30 minute.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro