Cea mai cunoscută rețetă de IAHNIE este, desigur, cea de fasole.

 IAHNIE DE FASOLE

Ingrediente: 

1 cană de fasole boabe albă

5 cepe mari

150 ml unt­delemn

2 mor­covi

1 linguriţă de boia dulce

6 căţei de usturoi

sare, după gust

tarhon sau cimbru

1 lin­guriţă pătrun­jel verde tocat

1 lin­guriţă pastă de to­mate
Preparare: Fa­­solea se alege, se spală bine în mai multe ape, apoi se pune de cu seară, în apă rece, la în­muiat. A doua zi, se schim­bă apa şi se pune la fiert până ce dă în clocot, când se schimbă apa din nou, apoi se adaugă 1 ceapă curăţată, tăiată în sfer­turi, 2 morcovi curăţaţi, tăiaţi în jumătăţi, tarhonul sau cimbrul şi se lasă totul să fiarbă până ce fasolea devine moale. Apoi se stre­coară printr-o sită. Într-o cra­tiţă, se pune untdelemn la încins şi se călesc cele 4 cepe rămase. Când s-a rumenit ceapa, se adaugă pasta de tomate, boiaua de ardei, fasolea strecurată cu legu­mele, sare după gust. Se fierbe până ce scade bine şi la final se presară pătrunjel verde tocat. Opțional, se pot adăuga rondele de cârnați sau alte bucățele apetisante de carne!

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro