Iahnia este o mâncare scăzută, făcută mai ales din fasole boabe sau cartofi, mai rar cu carne sau pește. Una din rețetele tradiționale este:

IAHNIE DE CARTOFI
Ingrediente:
1 kg cartofi
2 cepe
2 linguri ulei
1 linguriță bulion
2 foi dafin
200 gr roșii cubulețe
1 legătură pătrunjel verde
sare
piper
Preparare: Tăiem ceapa felii și o punem la călit în ulei încins. După ce s-a călit, adăugăm cartofii tăiați cuburi. Punem o linguriță de bulion într-o cană cu apă fierbinte, amestecăm bine și o turnăm peste cartofi și ceapă. Lăsăm cartofii la fiert vreme de 8 minute, la foc mic. După ce s-au înmuiat, adăugăm roșiile tăiate mărunt și foile de dafin. Amestecăm și acoperim vasul în care fierb cartofii. Când cartofii sunt pătrunși, adăugăm sare și piper după gust și pătrunjel verde tocat mărunt.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro