Vara a căzut brusc deasupra Bucureștilor Vechi, cotropindu-i cu o dulce torpoare. Există însă un loc tainic în care simți că pătrunzi într-o altă lume, răcorită de picăturile ce țâșnesc din havuzuri ascunse și, astfel, temeinic ferită de dogoarea Soarelui. Aici, împărățește Kera Calița peste Regatul Jariștei și, în marea ei bunătate, ea își împarte fărâma de Rai cu toți cei apropiați inimii sale, pășitori în Locantă nu de ieri, de azi...


Aici, nimeni nu e trist, fiindcă baiaderele risipesc petale de roze pe mese, iar băieții ageri în caftane căptușite cu atlaz umplu mereu tipsiile și carafele cu toate bunătățurile lumii trăite și închipuite în pivniță și în cuhnie.

Aici, sufletul tresaltă în ritmurile alesei muzichii de altădată, așa cum numai Taraful Crailor de Curtea Veche mai știe azi să o facă să vibreze. Șase lăutari de mătase și o cântăreață nouă fac scena să duduie seară de seară. Georgian Lambru, din stirpea marelui Fărâmiță, face să se înfoaie măiastru organonul cu puzderie de bași ce-i mai zice și acordeon. Chiriac Haralamb duce sonurile de clarinet spre zări eterice, nicicând tulburate de vrajbă. La contrabas, slujește cu har Begu Turcitu, din marea familie din vechime de slujitori ai sunetelor. Armoniile țambalului fermecat sunt strunite de Florian Lambru, alt nepot al ucenicului Măriei Tănase. Iar saxofonul este mânuit cu aplomb de Maur Caratase, un urmaș al lui Constantin Tănase.

Kera Calița însăși a tocmit o nouă dizeuză – pe Dana Safta, floarea involtă a Gorjului, o demnă urmașă a Mariei Lătărețu – „Firicel de iarbă neagră,/ Ia te uită Mărioară!”.

Să fie magic antren, muzică de înaltă simțire la Jariștea Locantă și să risipim moleșeala Porților Orientului cu dichis!

Rezervările se fac, ca întotdeauna, la numerele de telefon: 0721 961 936 / 0775 609 233 / 0770 948 868. Dați de știre degrabă, căci mesele încărcate și scena trepidantă vă așteaptă deseară și nu numai!

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro