A existat o Mata Hari din Caraibe… însă spioana trimisă de CIA ca să-l lichideze pe Castro s-a îndrăgostit de „Dragul de Fidel”

…Ilona Marita Lorenz s-a născut la Bremen, în Germania, la 18 august 1939, dintr-un tată neamţ şi o mamă americană. Tatăl era comandant de vas militar, mama – o actriţă de mâna a doua. În timpul războiului, a trecut prin lagărul de concentrare Bergen Belsen. Îndată după război a fost violată de un soldat american – n-avea decât şapte ani. A ajuns, apoi, împreună cu mama ei în America.

La începutul anului 1959, pe 23 februarie, vasul de croazieră „Berlin”, comandat de tatăl ei şi pe care se afla şi ea, a ajuns în portul Havana. Fidel Castro a dorit să urce la bord, să vadă cum arată şi-a dat cu ochii de tânăra de 19 ani, care s-a oferit să-i fie ghid. „L-am plimbat prin toate compartimentele, de la sala maşinilor la cabinele de clasa I. La un moment dat, m-a întrebat care e cabina mea şi l-am dus s-o vadă. A intrat, a închis uşa şi m-a îmbrăţişat. A fost primul sărut al unui bărbat pentru mine. Eram subjugată de acest bărbos uriaş, care degaja atâta forţă. Atunci nu s-a întâmplat mai mult. M-am întors la New York, unde locuiam împreună cu fratele meu Joe. Într-o zi, după ceva vreme, a sunat telefonul. Era Fidel Castro, care mă invita la Havana. N-am stat pe gânduri şi, a doua zi, eram în avionul companiei Cubana Airlines. La vremea aceea, relaţiile dintre Statele Unite şi Cuba nu erau întrerupte”. Cei doi se îndrăgostiseră pe loc!

Disperat să o reîntâlnească pe femeia care-i înflăcărase imaginația, Fidel a convins-o să vină în Cuba, oficial ca interpretă a lui de limbă engleză (pe care, de altfel, Castro o cunoștea perfect!). Locuiesc împreună la hotelul Havana Libre, în apartamentul în care Castro şi-a amenajat Cartierul General. Rămasă însărcinată, Marita va fabula mai târziu că Fidel Castro ar fi pus oameni s-o drogheze şi, apoi, s-o facă să avorteze. În realitate, aşa cum a mărturisit în septembrie 2000, Jesus Yanez Pelletier, aghiotantul lui Castro, înainte de a muri, căzut între timp în dizgraţie, Marita şi-a dorit avortul. Naşte prematur, la 15 octombrie 1959, un băiat, pe care-l botează Andrés. Ştiind că e băiatul lui Pelletier, şeful escortei sale, Fidel Castro nu-l va recunoaşte niciodată.

La întoarcerea în SUA, în octombrie 1959, Marita e recrutată de CIA şi se antrenează într-o tabără a Agenţiei. I s-au promis 2 milioane de dolari, dacă-l asasinează pe Castro. Documentele arată c-a fost recrutată şi de Cosa Nostra. Pentru lichidarea lui Castro, CIA a subcontractat pe unul dintre agenţii Familiei de Chicago, Sam Giancana, succesorul lui Al Capone. Revoluţia administrase o lovitură mortală intereselor mafiote din insulă. Numeroase atentate puse la cale împotriva lui Fidel Castro poartă semnătura Mafiei. În ianuarie 1960, după propriile mărturisiri, vine în Cuba cu nişte pastile cu otravă, pe care trebuia să i le pună lui Castro în lapte, ştiindu-se că El Comandante en Jefe era mare amator de milk-shake. Pentru că încă-l mai iubea – zice Marita, în cartea sa, intitulată, Dragul de Fidel: viaţa mea, dragostea mea, trădarea mea – ar fi aruncat pastilele în toaletă şi, când l-a întâlnit, au făcut amor după ce i-a dat lui Castro cei 6.000 de dolari primiţi de la CIA pentru îndeplinirea misiunii.

A devenit după aceea amanta generalului Marco Perez Jimenez, fostul dictator al Venezuelei, cu care a avut o fiică. Reîntoarsă în SUA, s-a învârtit într-un cerc de exilaţi cubanezi, agenţi CIA, membri FBI şi ai Mafiei. I-a cunoscut, între alţii, și pe Lee Harvey Oswald, asasinul preşedintelui John F. Kennedy şi pe Jack Ruby, asasinul lui Oswald. A fost amanta altor bărbaţi cu putere în lumea interlopă. „Am fost înconjurată de bărbaţi. Am inventat minciuni ca să mă protejez, pe mine şi pe copiii mei, şi am spus adevărul atunci când mi-a convenit.” S-a căsătorit în 1970 cu managerul unui bloc de apartamente de lângă sediul ONU din New York.

Deşi se spune c-a fost recrutată de CIA după reîntoarcerea în SUA, sunt semne că fusese de la început agentă. A fost, de altfel, implicată şi în complotul care a dus la asasinarea lui John F. Kennedy. Castro, informat de Servicii, şi-o făcuse amantă, intoxicând-o cu tot soiul de prostii, printre care şi faptul că l-ar admira pe Hitler, „idioţenie folosită şi azi de mulţi anticastrişti” (după cum afirmă, de pildă, Ion Cristoiu). FIDEL CASTRO a parasit lumea la varsta de 90 de ani. Cele 35.000 de femei (?) pe care se zice ca le-a cunoscut și cu care s-a iubit ne reamintesc ca frumoasa insula CUBA este Tara Fagaduintei. 50 iubiri tropicale, femei care desfid canoanele frumusetii europene si recompun ecuatia seductiei in decorul luxuriant al Insulei Paradisului…

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro