MINUTUL DE HOLLYWOOD, cu Tudor Petruț

Acum câteva luni scenaristul Taylor Sheridan anunța un nou serial de televiziune a cărui poveste este preludiul popularului serial “Yellowstone” de pe canalul Paramount. Producția “1883” a implicat un proces de casting care trebuia să acopere nu numai un grup de personaje principale (series regulars) ci foarte mulți actori pentru rolurile secundare episodice (guest stars). Construit ca o epopee western pe fundalul cuceririi vestului sălbatic, serialul are o distribuție diversă, inclusiv o bandă de țigani. Spre norocul nostru, actori de origine română care funcționăm în cetatea filmului (#RomaniansInHollywood).

Teodor Falcon, Madalina Năstase, Diana Angelson, Dan Istrate, Cain Manoli, Tudor Munteanu și alții din “gașcă” au participat la probele de filmare. Și totuși, singura care a avut noroc a fost debutanta Grațiela Brâncuși, care anterior a lucrat în producția de teatru și în casting.

Despre Grațiela am aflat, cu stupoare, doar după ce a divorțat. Auzisem, mai mult că o glumă, că actorul Tim Robbins era cuplat cu o româncă. Mai nimeni n-a știut însă că de fapt Gratiela și Tim erau de fapt căsătoriți. Până și presa de scandal a fost luată prin surprindere când a fost scos la iveală divorțul. Până la urmă s-a aflat că cei doi au fost căsătoriți în secret mai bine de trei ani.

Tim a trăit mulți ani cu actrița Susan Sarandon, cu care are doi băieți adulți deși nu au fost niciodată căsătoriți legal. Divorțata româncă, o domnișoară distinsă și foarte drăguță, a avut noroc și debutează pe micul ecran zilele acestea în rolul episodic Noemi în premiera “1883: A Yellowstone Origin Story” pe Paramount+.

Ea devine astfel a doua actriță de origine română într-un rol episodic într-un serial american după Giannina Toaxen, cea din comedia “Sunnyside” de pe canalul NBC. Mulți dintre cititorii noștri se miră de ce nu știu mai multe despre grupul de artiști de origine română care trăiesc și lucrează în Hollywood. Pentru că despre noi nu se vorbește mai deloc în presa românească.

Tot ce află cinefilul român despre prezența românească în Tinseltown este despre câte o meteorică prezență a vreunei “vedete” care dă o fugă prin oraș. După care se întoarce în țară și face turul televiziunilor afirmând că tocmai a “filmat” ceva în Hollywood. Numai dacă ar fi chiar așa de simplu... *Primul episod din “1883” este programat pentru 19 Decembrie streaming pe Paramount+, sezonul 4 din “Yellowstone” este în derulare pe Paramount TV și streaming pe Peacock.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro