În „Epoca de Aur”, poporul „vegetal” își omagia conducătorul din toate pozițiile, iar disidența se consuma prin șopârle pe scenă sau în cărți, în fabule cu pisici, bancuri la chefuri și șoapte pe la colțuri. În acea vreme, Aldea a fost singurul artist din România care a sfidat direct regimul, prin interviuri contondente, publicate în câteva reviste, sau prin lansarea, pe un disc EP, a unui cântec care parodia și persifla, explicit și fără jenă, toate locurile comune ale artei „angajate” și ale propagandei oficiale.

Consecința a...

Acum câțiva ani, îi scrisesem lui Dan Andrei Aldea un mesaj, propunându i să publicăm o carte despre el, despre muzica și despre viața lui. Răspunsul a fost dezarmant: „Tot ceea ce putea fi spus – s a spus. Iar ceea ce nu s a spus – chiar nu poate fi spus”. Acum știu că mai erau foarte multe lucruri de spus despre muzicianul, creatorul, omul de cultură și omul-pur-și-simplu Dan Andrei Aldea și această carte o demonstrează cu prisosință.

Piatra mea Albă: Dan Andrei Aldea este o carte hibridă. În structura acesteia sunt încorporate atât lucrări ale autoarei Dana Andrei Aldea – proză, poeme, imagini textuale, grafică –, cât și extrase autentice din dialogurile purtate online, prin emailuri și mesaje pe Messenger, între Dana și Dan, urmând firul unei minunate povești de dragoste, de la prima întâlnire virtuală până la desăvârșirea înfloririi.