Mulţi ani de zile, noi, ca popor, am fost unul unit. Nu te certai cu nimeni, nu aveai decât arareori disensiuni cu vreun vecin prea scandalagiu sau prea iubăreţ. Până la urmă, te împăcai la un şpriţ de vin de ţară, sau la o coadă la un nes care se termina înaintea noastră.

Pentru că aveam un duşman comun. Cu nume, prenume şi cu gloanţe în pieptu-i de aramă, undeva la Târgovişte. De fapt, Ceauşescu, avea meritul, ca să zic aşa, de a ne ţine aproape. Aproape toţi, îl uram! Aproape toţi râdeam de tembelismul lui, cu batista pe ţambal, cum se spune.

Recentele alegeri au fost ca o radiografie nemiloasă a societății în care trăim. Cineva scria pe o reţea de socializare că serialul „Las Fierbinţi” nu e o ficţiune, e doar un documentar care pornește de la o realitate. Tristă, veselă, amărâtă, plină de umor. Şi de amar. De multe ori simţim că avem, pe undeva, ceva care poate reprezenta o boală gravă, sau doar o tumoră benignă. Ne e teamă să mergem la doctor pentru că ”poate trece”. Dacă nu, mai vedem noi!

Bănuiam cumva că fanii răposatului Vadim Tudor nu se pot împăca cu ce se întamplă acum în ţara noastră. Era de aşteptat doar că, dacă în toată Europa există curente extremiste, va încolţi unul şi la noi, pe plaiuri mioritice! Doar că, în cazul României, căpeteniile noilor legionari sunt o amestecătură ciudată de avocate excesiv de vehemente spre penibile, prelați rebeli cu antecedente de şpăgari, intelectuali cu idei ciudate şi toţi cei cu idei unioniste și negaţioniste, în acelaşi timp.

Cetaţeni si cetaţene care ar putea fi condamnaţi pentru că au instigat la nerespectarea legii, dar și multi creduli, pentru care reunificarea României Mari, rămâne un vis. De la mirificul pod de flori de peste Prut au trecut ani buni. Sau răi, oricum ani mulţi.

Legea firii spune ca orice lucru trebuie făcut la timpul său. Daca pierzi momentul, rişti sa cazi în derizoriu. Cum s-ar putea (sau nu) să cadă acești propavăduitori ai pupărilor de moaşte. Chestie care nu reprezintă, neaparat o ticăloşenie. Ticaloşia vine atunci când te urci pe spinarea unor amărâţi pentru care pupatul moaştelor este ultima soluţie la care cred că mai pot apela.

Cam asta-i!

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro