Recunosc că, spre rusinea mea, nu sunt la curent cu ce înseamnă să fii influensăr! Ce atribuţii ai, cine te plăteşte, sau ce alte satisfacţii capeţi. Am înțeles despre nişte persoane, despre care nu auzisem niciodată înainte, ca sunt influensări. Or fi, nu fac parte din publicul lor și ”inlfuensăreala” lor nu mă influențează în niciun fel!

Nu acelaşi lucru se poate spune despre preafericitul Teodosie, despre care am aflat că turna la Securitate sub numele de Mache şi despre doctoriţa Monica Pop, pe care am văzut-o excesiv de des pe la mai multe posturi de televiziune, dându-și cu părerea despre orice, cu o voce tunătoare şi veşnic, parcă, pusă pe ceartă.

Dacă despre pastorul credincioşilor din Dobrogea ştiam că a fost acuzat că a luat o amărâtă de şpagă de câteva mii de euro, despre doamna manager cu voce tunătoare și privire pătrunzătoare nu încetez să mă mir cum de s-a căţărat pe postura de specialistă infailibilă în boli de ochi. Se vede cu ochiul liber, ca să zic așa, că nu este singura specialistă în domeniu.

Probabil că inamovibilitatea dumneaei este dată de glasul tunător în care desfiinţeă orice persoană sau opinie care nu-i este pe plac. Mie nu-mi sunt pe plac (dar deloc) luările de poziţie ale mereu furioasei dudui, în privinţa vaccinului anti-covid. Dacă lua aceste poziții în budoarul propriu, îi respectam dreptul la opinie, oricare ar fi fost ăla!

Atâta vreme cât vine din partea unui medic, cu funcţie de manager al unui spital finanţat cu bani publici (deci și cu ai mei) și e făcută cu voce tunătoare pe diverse canale media, treaba se schimbă. Am dreptul să nu accept ca o specialistă în boli de ochi să influențeze o populaţie suficient de dezorientată, într-un domeniu în care are competenţe reduse.

Pe partea credinţei, ce face preafericitul Pache, este de-a dreptul ciudat! Un cetățean cu un trecut cel puţin dubios, ajuns, nu se ştie cum, într-o functie clericală importantă susţine că a primit exact 700 de apeluri pe mobil în care cei pe care-i pastorește îl imploră să nesocotească legile ţării şi să purceadă la pelerinaj la peștera sf. Andrei, pentru ca altfel se simt părăsiţi, în fața pericolelor de tot felul. Asta în condiţiile în care până și biserica ortodoxă din Grecia, renumită pentru intrasigenţa sa în cele sfinte sprijină măsurile luate de statul elen pentru a stopa răspândirea pandemiei.

Greu de imaginat o situaţie mai puțin aducătoare de foloase ortodoxiei din zona României. Nu vrem să mâniem pe bunul Dumnezeu, dar sunt sigur că acesta nu ne vrea în niciun caz proşti. Și, mai ales bolnavi, orice i-ar trece prin cap unui cetăţean, care ar trebui să ceară iertarea păcatelor proprii, înainte de a inventa păcate pentru alţii.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro