Vara asta, nu am mai putut ajunge în Antalya deși aveam rezervate bilete încă din luna ianuarie. Trebuia să plecăm pe 31 iulie și, cum știți, a fost imposibil. Dar familia mea tânjește constant după mare, așa că ne-am dus de trei ori, în weekenduri prelungite, în Bulgaria. Am fost în stațiunile Sf. Constantin și Elena (probabil cel mai vechi resort turistic la Marea Neagră), Nisipurile de Aur (dincolo de folclorul din... Epoca de Aur) și, mai la sud, Obzor (o adevărată revelație). Voi fi acuzat de patriotism dar adevărul este că, față de îmbulzeala și mizeria de pe litoralul nostru (unde ne-am oprit de fiecare dată, la întoarcere), la bulgari era mult mai bine. Până și apa sau nisipul erau altfel! Iar, în materie de servicii, rigoarea germană (cunoscătorii știu de ce!) fusese imprimată cu succes.

Un singur lucru nu se făcea „nemțește” pe litoralul bulgăresc: aproape nimeni (cu excepția unor turiști români, bunăoară!) nu purta mască, nicăieri. Cât despre mănuși, chiar nimeni, nimeni. Când intram în supermarket la cumpărături (optasem, de fiecare dată, pentru self-catering, tocmai ca să evităm contactele din restaurante) și eram costumat cu mască și mănuși, eram realmente privit ca un „alien”. Nici măcar vânzătoarele nu dispuneau de așa ceva! („Jolt carton!”)
 
..Cu toate acestea, am citit recent despre rezultatele unui sondaj legat despre Covid care a fost făcut în Bulgaria. 40% dintre bulgari cred că virusul este o armă biologică și 52% că este o creație de laborator! Castraveți vânduți de grădinari sau mituri induse marilor zarzavagii? Iar noi, românii, credem că... (completați singuri răspunsul, deși pare o simplă figură retorică!).
 
Dan-Silviu Boerescu

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro