Mai avem o lună până la Crăciun, ne pregătim de daruri și mese îmbelșugate, la care să ne bucurăm împreună cu cei dragi. Sau nu! Weekendul care a trecut dovedește că oamenii au cu totul alte probleme, aici și aiurea, iar gândurile lor nu sunt neapărat pioase sau animate - în această perioadă de grele încercări pentru societate („satul global”) - de solidaritate, compasiune, iubirea aproapelui etc.

Dimpotrivă! Câteva știri, culese aproape la întâmplare, ne trimit, mai degrabă spre scenarii comportamentale tip „Jocurile foamei”. De pildă, niște adolescenți din județul Buzău, pasionați de știință, au încercat un experiment dincolo de școala online, așa că au turnat acetonă pe blana unui câine viu și i-au dat foc, apoi au postat isprava pe internet sub forma unui filmuleț explicit.

Apoi, cântărețul Pepe, aflat în conflict cu încă soția lui, Raluca, care și-a exprimat intenția fermă de a divorța, ar fi altoit-o pe aceasta - conform relatărilor din presă - în public și în fața fetițelor lor.

Iar într-una dintre cele mai civilizate țări din lume, Elveția, Societatea de Medicină Intensivă a cerut persoanelor presupus vulnerabile la atacul Covid, respectiv cei peste 60 de ani, cu sau fără morbidități asociate, să-și exprime în avans opțiunile legate de tratamentul la terapie intensivă. Cu alte cuvinte, li s-a sugerat cinic celor din grupele de risc că ar face un gest extraordinar dacă ar anunța că, în cazul mai mult sau mai puțin probabil în care ar face forme grave ale bolii, vor renunța la internarea în secțiile ATI, care, având în vedere recrudescența fenomenului, riscă să devină supraaglomerate în viitorul apropiat.

...Din fericire, cățelul incendiat a fost salvat in extremis și acum este îngrijit de o fundație care se ocupă de protecția animalelor. Iar Raluca Pascu (fostă Pastramă) este, conform media, protejată de rigorile unui ordin de restricție emis împotriva soțului ei, faimos și temperamental  „latin lover”.

Cât despre pensionarii elvețieni... nici nu știți ce dichisite sunt cimitirele din Țara Cantoanelor. Nu vezi un fir de buruiană, vreo lumânare pe jumătate arsă, iar monumentele funerare sunt toate din marmură, adevărate opere de artă.

Dan-Silviu Boerescu

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro