La un interval relativ scurt, atenţia multor cetăţeni ai tărişoarei noastre dragi a fost atrasă de două personaje cu funcţii importante. Priceputa primariţă a Bucureştiului, Gabriela Firea Pandele (nu-i cunosc bine titulatura, recunosc) şi înca președintele Statelor Unite ale Americii, marele (la stat) Donald Trump. Două persoane destul de diferite în ce privește calibrul şi sexul. La prima vedere, nu se poate face nicio apropiere între cei doi. Cine crede asta se înşală!

Amândoi sunt oameni politici, amândoi sunt blonzi, probabil mulțumită produselor cosmetice, amândoi s-au simțit fraudați în recentele alegeri. Gabriela Firea-Pandele, nu s-a dat dusă din biroul de primariţă, până când n-a avut încotro! Deși rea de gură, rău, duduia a trebuit să-și recunoască înfrângerea.

Marele blond de la Casa Albă dă dovada aceleiași încăpățânări. Nu pleacă din fotoliul de președinte al Statelor Unite, nici cu slujbe. De niciun fel. Am înţeles că are şi o consultantă din zona spiritistă, un soi de blonda Omida, care-i face farmece, de tot felul. Lui de bine, alorlalţi de rău.

Şi, uite aşa se duc pustiu dracului pomană (cum zicea Ion Creangă) nişte valori democratice, ce păreau oarecum respectabile (a noastră) sau de neclintit (a lor). La un moment dat, ambiţiile mari doamnei Pandele au fost explicabile. Poate a contribuit și faptul că s-a considerat o doamnă de fier, după ce a găsit în interiorul dumneaei, sârmele acelea criminale, care au convins-o că există ticăloşi care-i vor răul pe oriunde şi prin orice mijloace.

La cetăţeanul Trump, recunosc că mă așteptam la mai multă domnie. Uneori, în viaţă pierzi, chiar şi atunci când ai multe atu-uri în mână, başca şi o alonja remarcabilă, însoțită de un tupeu inegalabil. Deși a luat multe măsuri aspre, dar folositoare poporului său, tipul original (ca să nu spunem altfel) de comportament nu pare a fi fost pe placul tuturor americanilor.

Iar cireaşa de pe tort a fost pandemia, pe care a vrut să o trateze cu nonşalanţă contrazicandu-i pe specialiști, cu același teribilism, uşor excesiv. Limita pe care a depăşit-o jucând la cacialma. Forţând norocul şi negând evidenţele. Atitudine care s-ar putea să-l coste poziţia. Ramâne de văzut daca va reuşi să-și accepte, cu demnitate, înfrângerea.

La ora la care se scriu aceste rânduri, domnul Trump nu vrea să accepte eşecul. Nimănui nu-i place sa piardă, e clar. Doar că acceptarea, cu decenţă, a insuccesului trebuie să facă parte din conduita oricărui om cu pretenții. Şi a celui care conduce o primărie, cu atât mai mult, a cuiva care se dorește conducătorul celui mai important stat al lumii.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro