Ciudată simbioza dintre profesorul Rafila și grobianul Ciolacu. Nu am date despre pregătirea profesională a numitului Marcel Ciolacu, aşa că nu mă pronunţ asupra calităţilor sale profesionale. Revenind la domnul profesor Rafila, este evident ca rolul său este acela de plasture. De fapt, plasturele Rafila este o invenţie cu oarece sorţi de izbândă. Important ar fi ca plasturele să aiba şi dezinfectant! Dacă doar ascunde puroiul din PSD, va fi ca frecţia la piciorul de lemn.

Nu sunt consultantul lor politic. Au unul bun probabil. Daca plasturele are şi Rivanol şi alte soluţii dezinfectante, PSD mai are o şansă. Daca doar ascunde buba, nu are niciuna! Şi are multe bube de ascuns. Recunosc că, iniţial, l-am simpatizat pe domnul doctor.

Voce calmă, fara excese, oarecum în acord cu măsurile luate de guvern, în combaterea pandemiei. De fapt, mi-e simpatic şi acum, cu tot virajul spre o formațiune care a primit în rândurile sale. Dânsul susţine că mereu a fost „de stânga”. Să fim serioşi. Stânga e una, PSD-ul e alta! Domnul Ciolacu şi-ar merita, pe deplin, porecla de „tupeu”!

O caracteristică foarte folositoare în noua sa calitate, de lider. Deși are o voce destul de temperată, domnul Ciolacu dă dovada unui tupeu senzaţional. Reuşeşte sa dea vina pe adversari, chiar și când toată treaba e limpede ca lumina zilei.

De fapt, această capacitate (calitate, e greu de numit) l-a adus in fruntea formaţiunii, cu nenumarate acţiuni de acest gen, de-a lungul timpului. Dacă va intra în Parlament, domnul Rafila se poate considera unul dintre puţinii beneficiari ai nenorocitei ăsteia de pandemii.

Desele apariţii televizate au contribuit la schimbarea statutului său, de la un profesor stimabil, la cel de vedetă. Nu asta e important. Aşa a fost să fie!

Dacă va reuşi sa salveze PSD-ul, toată cinstea i se cuvine. Dacă va intra în jocuri sulfuroase şi va călca pe urmele celor care au dus partidul jos, prin tot soiul de atitudini josnice, va fi un eşec jalnic. Dacă va reuşi să dezinfecteze, cât de cât, formaţiunea, cinste dumnealui! Dacă nu, va face doar praf în ochii lumii. Că tot se leagă, va deveni Prafila. Vom vedea!

foto: Agerpres

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro