Mă gândeam la o vorbă veche din lumea celor care sunt pasionați de jocul de cărți! "Datoria chibiţului este să tacă şi să nu-i (pardon) pută picioarele". Constat că s-a înmulţit ingrijorător numărul chibiţilor! A celor care-și dau părerea despre orice!

De la leacurile împotrivă coronavirusului la cum trebuie organizat sistemul sanitar, cel de învăţamânt, etc! Nimeni nu dă vreo soluţie, doar păreri, funcţie de umori de moment, apartenţe politice sau doar de plăcerea de a chibiţa. Chiar dacă multora le put picioarele. De multe ori, chiar şi gura! Aceşti chibiţi se înmulţesc pe zi ce trece, din păcate.

Cineva işi dă cu părerea că toţi copiii trebuie să meargă la şcoală, să soarbă vorbele înţelepte ale dascălului. Altcineva spune că mersul la şcoală este oribil şi copiii trebuie feriţi de riscul îmbolnăvirii. Altul consideră că nu e normal să sileşti un cadru didactic cu patruzeci de ani de experienţă să înveţe, la o vârstă venerabilă să manevreze calculatorul! Fiecare are problema sa, evident. La fel e şi treaba legată de sistemul sanitar.

Toată lumea ştie cum ar fi mai bine pentru toată lumea, cum să faci ca toată lumea să fie fericită! Şi cu lacrimi pe obraz, adaug eu, având prieteni apropiaţi aflaţi în spital cu Covid. Alţi amici care nu îndrăznesc să meargă prin spitale, fiind convinşi, de tot felul de chibiţi, că de acolo se îmbolnăvesc, fără niciun pic de tăgadă. De boli foarte nasoale, evident de blestematul ăsta de Covid!

În popor se spune că dacă Dumnezeu vrea să-şi bată joc de un om, mai întâi îi ia mințile. Nu ştiu dacă pandemia asta e o pedeapsă dumnezeiască, dar e clar că pedeapsa funcţionează. Constat, în jurul meu, că multora cineva le-a luat minţile. Comportamente nefireşti, urlete de tot felul, spre răgete, cozi la magazine unde oameni (mai ales vârstnici) îşi fac provizii, că și cum ar veni sfârşitul lumii! Poate chiar o fi! Dar de ce să mori, totuşi, nebun, de-a binelea? Revin la vorba mea, simpaticilor chibiţi! Spălaţi-vă bine picioarele ca să nu emanaţi mirosuri neplăcute spre periculoase pentru cei din jur. Şi, foarte important, vedeţi-vă de treburile voastre! E mai sănătos pentru toată lumea.

Despre tâmpiţi, nu comentez!

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro