Dintr-o știre în care n-am nici cea mai mică încredere, fiind pescuită dintr-o traducere cu clopoței, aflăm că Uniunea Europeană, sub conducerea tot mai tembelă a Cancelarului german, preconizează strîngerea relațiilor cu China mare și prietenă, încercînd o desprindere definitivă de America trumpană, comunistă și imperialistă. Tendința este cuprinsă în următoarea frază ruptă din imnul idioților utili: „analiștii vorbesc de mult despre sfîrșitul unei lumi conduse de americani și începutul unui secol asiatic”.

Așadar, schimbăm stăpînul și tradiția culinară, chiar dacă secolul a început de vreo două decade! Cum Unchiul Sam este văzut cu mai multă pasiune negativă decît Tov Mao, pe meniul europenilor vor apărea cît de repede preparatele ciorbă de liliac și ciulama de pangolin cu bătăiță la fund. Nu este, oare, aceasta dovada că, totuși, conspiraționiștii de pretutindeni au dreptate? Că, eventual, pandemia însăși a fost pusă la eprubetă de minți criminale de-o parte și de alta? Că sceneta “n-ați masca, dă-mi mănușile contra profit și marxism”, nu era decît parte a scenariului de a testa viitoarele schimburi comerciale între noii aliați? Hai că vom reveni!

Țările care alcătuiesc greutatea U.E. (Germania, Italia, Spania și Franța – lăsăm Anglia la o parte, cu prudență strategică) au pierdut aproximativ mai bine de 100.000 de cetățeni sub șenilele pandemiei procurate de chinezi, plus cîteva milioane de infestați, al căror tratament va fi suportat de țările gazdă, la care se adaugă un număr nedefinit de trilioane în monedă forte risipite-n experimentul înghețării economice. China însăși va avea de pătimit o groază de pagube și daune în obiecte și bani și nu este cert că va ieși fără să treacă botezată prin zoaiele falimentului din această aventură.

Să pomenim de noțiuni depășite pe stînga precum loialitate, bun-simț, interese istorice? Hai să nu! Comisarul Uniunii Europene pentru probleme externe, Joseph Borrell, scăpă afirmația că pandemia este un bun prilej de virat spre comunism în zbor. După cum cu ceva sictir ne amintim, în urmă cu doi ani, la comemorarea a două secole de la nașterea părintelui tuturor nenorocirilor din epoca modernă, în veci imundul Karl Marx, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a ținut un discurs înălțător în lacrimi la adresa pomenitului, oripilînd nu puține personalități cu memorie și glagorie. Statuia comemorativă de 4,5 metri, dezvelită cu acea ocazie, fusese concepută și executată – coincidență! - de un sculptor… chinez și donată de guvernul de la Beijing! Dacă ne-am ține de înlănțuiri și precedențe, am ajunge la concluzia că e ceva putrid în Germania, care i-a dat, în afară de Marx, pe Nietzsche, Hitler, Merkel și Rummenigge.

Ca într-o piesă de teatru cu lovituri pe la spate, putem dezvolta narațiunea că trădătorii europeni (de care Anglia, ca întotdeauna, s-a desprins la timp) au uneltit cu călăul asiatic și au pus de-o pandemie ca, în toiul diversiunii cu pierderi și păreri, să-și înjunghie partenerul istoric (și cu ajutor nesperat de virulent venit din partea Partidului Democrat). E posibil așa-ceva? În lumea de ticăloși nebunoizi în care trăim, e măcar posibil să nu fie improbabil!

Dintr-un adaus recent, în urma unei anchete desfășurate profesional de o comisie a Senatului, reiese cu cifre și întrebări cît de periculoasă este politica Chinei la adresa Americii și cum singurul ei ideal este să-i toace pe cetățenii acestui conglomerat etnic (deci și negri, și spanioli etc). Cu alte cuvinte, europenii care vor să-și pună țările plocon la picioarele unui alt dictator mizerabil știu că, teoretic, se înhăitează cu un dușman declarat al Statelor Unite. Să nu se uite că s-a luat aminte!

Încă o notă istorică de subsol: cine au fost aliații sau inamicii care n-au depus nici un efort în calea demenței germane a celui de-al doilea război mondial? Țările citate mai la deal: Italia lui Mussolini, Spania lui Franco și Franța Liniei Maginot, de sarcastică și foarte scurtă rezistență. Nimic nou sub Soare, cu atît mai puțin sub Lună! Pînă la urmă, la cine vor urla popoarele europene să-i ajute, cînd chinezii se vor obrăznici ca Hitler ori Stalin ori Mao - ori toți laolaltă? Mîna pe cărți!

2 octombrie 2020
Atlanta GA U.S.A.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro