Presa și mediul online vuiesc despre ,,incidentul" de la concertul Coldplay de aseară, de pe Arena Națională. Ce să vezi, pe scenă a apărut Babasha și a interpretat impecabil o manea, în ciuda mediului neprietenos, căci huiduielile puternice i-ar fi intimidat pe mulți.

Întrebarea este: pentru cine o fi fost surpriza mai mare oare? Pentru publicul care a cumpărat bilete la Coldplay și a fost servit cu manele? Sau pentru Coldplay, că a condimentat concertul său cu cel mai ascultat gen muzical de pe youtube-ul românesc și a primit huiduieli copioase?

Reacția legitimă a publicului plătitor de bilet a fost cam așa: ,,Noi aici în România acceptăm orice, până la manele. Manele nu suportăm nici să ne pici cu ceară și huiduim, poți să fii tu și Coldplay."

Evident, nu are corespondent în realitate și unii s-au grăbit deja să-i facă pe cei din sală ,,ipocriți". Eu zic că nu e cazul! Există o explicație logică pentru ce s-a întâmplat.

Cei din sală nu sunt aceeași cu cei de pe youtube, din publicul îndrăgitului artist manelist. Este vorba pur și simplu de o nepotrivire. E ca și cum te duci într-un azil de seniori să promovezi biberoanele pentru copii.

Sunt convinsă că intenția Coldplay a fost bună, iar concertele lor sunt cunoscute pentru faptul că promovează anumite principii cum ar fi cel al grijei față de mediul înconjurător sau cel al incluziunii. De asemenea, trupa promovează diversitatea. 

Iar cifrele de pe youtube arată clar ce gen muzical este în trending în țara noastră, Babasha bucurându-se de o audiență uriașă. Așadar, toate ,,datele problemei" au condus organizatorii către o alegere din această ,,zonă". Numai că, dacă ar fi prospectat suficient, într-un stil mai puțin boem, ar fi aflat că nu găsești ușor numitor comun pentru fanii Coldplay plătitori de bilet la concert și cei ai manelelor de pe youtube. 

Este o nepotrivire de public țintă care și-a spus cuvântul. Atât. În rest, toată tevatura nu va aduce decât avantaje, pentru toată lumea: presa are subiect de tocat, Coldplay a fost pe buzele tuturor iar Babasha, pe lângă onoare de a cânta pe scenă alături de un artist internațional de nivelul lui Chris Martin, se va bucura de și mai multă popularitate.

Totul e bine când se termină cu bine. Rămâne o singură întrebare: ce gen muzical este reprezentativ pentru România pe plan internațional?

Editorial de Roxana Andreea Rusu,
iunie, 2024

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro