Blugii rupți și zdrențuiți sunt, deja, doar o copilărie... Cineva acolo, sus, unde se decid trendurile, își bate joc de oamenii cu bani, dispuși să arunce mii de euro pe produse de lux care imită accesorii mizerabiliste sau chiar sunt scoase din tomberoanele cu gunoi...

În 2006, Louis Vuitton lansa moda genților de lux care imită sacoșele de rafie folosite intensiv la Obor și în alte citadele ale consumismului balcanic. Apoi, și Dior a branduit cu sigla sa o astfel de paporniță sofisticată. Iar Balenciaga a scos pe piață un produs similar la 1.440 de euro. Inutil s-o spun, a fost cerere mare pentru astfel de produse!

Acum, însă, tot Balenciaga lansează geanta de hyperlux care imită foarte convingător sacii de gunoi. Geanta, care costă 1.800 de euro, are un cordon în partea superioară și este confecționată din piele de vițel, având un logo subtil. Aceasta este disponibilă în mai multe nuanțe de culori: negru, alb, albastru și galben.

Tot casa de modă Balenciaga a lansat, în mai, colecția capsulă de numai 100 de perechi de teniși „extra distruși”, rupți, murdari dar „meniți să țină o viață”. Modelul exclusivist și artistic deteriorat este denumit „Paris Sneaker” și costă tot în jur de 1.800 de euro / 1.850 de dolari. Ca o consolare pentru nefericiții pasionați de modă care nu au apucat una din cele 100 de perechi zdrențuite, versiunile în ediție nelimitată și mai puțin rupte sunt vândute pe site-ul Balenciaga la prețuri cuprinse între 495 și 625 de dolari.

Moda este. Punct.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro