Din 1973, niciun campion de înot nu a mai reușit să câștige titlurile mondiale la 100 și 200 metri liber. A făcut-o acum, la Budapesta, un puști român, de 17 ani, David Popovici. Ne mândrim cu el și probabil va fi aglomerație de politicieni care să încerce să se înfrupte din triumful lui...

David Popovici a reușit imposibilul, într-un moment în care sportul românesc e în agonie. Iar dezinteresul „elitei” politicianiste pentru sport este maxim. Dovadă că David trebuie să ajungă la 5 dimineața la bazin ca să se poată antrena. Practic, nu are la dispoziție un bazin adecvat pentru asta. Cum nici Simona Halep nu a avut și nu are un teren de tenis pus la dispoziție de România. (Vă amintiți că, deși câștigase Roland Garros și Wimbledon, nu a putut beneficia de terenurile de la Progresul, la care Banca Națională - care nu face nimic cu ele - nu a vrut să renunțe cu niciun chip.) Și, totuși, David Popovici a refuzat ofertele supertentante ale universitățile americane, care, după Olimpiada de la Tokio, i-au oferit condiții neimaginabile în România. 

România - o țară care nici măcar nu s-a sinchisit să transmită cursele lui de la Campionatul Mondial. Abia după ce a luat aurul la 200 metri liber s-a trezit TVR să transmită a doua cursă de aur. Fără comentarii.

București - un oraș cu 3 (trei) bazine olimpice. Pentru comparație, doar la Budapesta sunt peste 300! (Să ne reamintim, în context, și de Constantin Popovici - nicio legătură de rudenie! - care participă și el la aceste Campionate Mondiale, la sărituri în apă. El se antrenează adesea sărind pe saltele, fiindcă nu are la dispoziție un bazin cu apă!!!)

Ca să nu mai vorbim de faptul că fotbaliștii români, care tocmai s-au umplut de penibil, câștigă de până la cinci ori mai mult decât acest veritabil campion. Și mă refer la fotbaliști care joacă în România, nu în campionate străine! Probabil, sunt peste 50 de fotbaliști români din Liga I care îl surclasează pe David Popovici din acest punct de vedere.

David Popovici - România: un tandem paradoxal, inexplicabil și, finalmente, nemeritat. 

David Popovici, „un băiat căruia din când în când îi place să înoate”.

România - o țară în curtea căreia a răsărit un mare campion și, probabil, nu știe ce să facă cu el.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro