Editorialul lui Tucker Carlson din 8 iunie, preluat de FoxNews a doua zi, este o capodoperă analitică a lucidității în mișcare, o radiografie a crimei pe care o trăim sub teroarea unei grupări definite de strîngerea sub denumirea Black Lives Matter (BLM – Viața Negrilor Contează), care se află în spatele terorii care a cuprins Statele Unite (dar nu numai) în ultimele două săptămîni. Mișcarea se vrea catalizatorul unei revolte mondiale a minorității negrilor la adresa persecuțiilor, crimelor și discriminărilor cu care sunt confruntați. Vor avea ei succes? Îndoielnic, dar pînă se vor dezvolta și apoi stinge de la sine, mulți vor cădea pradă violenței prin care se exprimă. Așa că nu asta contează acum, iar dacă vom trăi pînă la a da un răspuns pozitiv va conta încă și mai puțin. Întrebarea valabilă atunci va fi: cum scăpăm de această nebunie scăpată de sub control?

*

Tucker Carlson susține că, la ora actuală, BLM este cel mai puternic partid politic din Statele Unite și nu țin să-l contrazic. Probabil dacă se vor organiza ca atare ar fi capabili să cîștige multe locuri în Congres (nu i-ar plînge mulți pe senilii democrați și republicani, care de multe ori se trezesc trași de asistenți de mînecă, pentru că sforăie prea tare! – dar gîndiți-vă care ar fi agenda lor legislativă!). Pînă acolo, să ne-ntrebăm ce vor să spună ideologii noului partid dictatorial prin titulatura acestuia? De ce trebuie subliniat faptul că viața cuiva contează, ca și cum există anotimpuri cînd se dă drumul la vînătoare de negri, cînd nimeni nu este pedepsit pentru asta? Sunt zone în care dacă ucizi un ren sau un lup te duci la pușcărie. Să existe minorități care scapă acestui principiu? Și apoi, să înțelegem de aici că viața negrilor contează, dar a spaniolilor nu? În toiul asalturilor din Minneapolis, insurgenții urlau lozinci anti-semite. Un lider al BLM din New York a amenințat cu incendierea districtul diamantului, de pe strada a 47-a, din Manhattan, unde toate magazinele de bijuterii se află în posesia evreilor ortodocși. O altă minoritate persecutată, chiar expusă anihilării. Ce-ar fi trebuit să facă evreii la terminarea celui de-al doilea război mondial? Ce-au făcut ca acum să se trezească iar drept ținta unor persecuții smintite?

*

De ce mișcarea este o nebunie scăpată de sub control? În primul rînd, incendiul a ajuns să nu mai aibă nici în clin, nici în mînecă cu scînteia. Încetul cu încetul, șuvoiul s-a îndepărtat de primii actanți și instigatori. Liderii Partidului Democrat, care au turnat gazolină peste flăcărui plăpînde nici nu vor să audă de rătăcirile prin care au ajuns radicalii mișcării: desființarea Poliției ori măcar desfinanțarea ei, rescrierea cu capul în jos a istoriei, ignorarea pînă la demență a realității. În Londra, gloatele protestului au distrus o statuie a lui Abraham Lincoln, deoarece nu a făcut nimic pentru minoritatea de culoare! În Boston, turba populară a distrus un monument dedicat primului regiment de voluntari negri înrolați să participe la Războiul Civil. Cu un sarcasm plin de amărăciune, Tucker Carlson comentează că negrii care au murit pentru abolirea sclaviei erau în concordanță cu supremația albă. În același oraș, hoardele au decapitat statuia lui Cristofor Columb! Urmăm noi? Oricum, suntem mai mulți decît minoritatea statuilor…

*

Nu e vorba numai de violențe neinstigate de realitate, de jaf nejustificat, de incendii puse de mîini criminale, dar și de aportul albilor în combinațiile Satanei. Pe sălile Congresului, Nancy Pelosi, șefa Camerei, a îngenuncheat, cu mai mulți acoliți, preț de 8 minute și 46 de secunde (cît a stat Floyd cu genunchi de polițist pe grumaz pînă la moarte, după care Nancy, la cei 80 de ani ai săi, a trebuit să fie ajutată la ridicare!), declarînd: “Ne aflăm aici ca să-l onorăm pe George Floyd. Pentru cei care doresc să o facă, vom îngenunchea pentru un moment de tăcere.” Pentru un infractor care-a avut șansa de-a muri ca un hăituit.

Au îngenuncheat politicienii americani pentru femeile violate, pentru cei uciși, pentru furturile suportate și bătăile primite din partea membrilor minorității, pentru tradiția piromaniei ca mod de comunicare? Nu-mi amintesc, dar chiar dacă nu am dreptate tot ați prins ideea. Într-o furie ipocrită fără egal (dacă n-o fi exprimarea unui dispreț mascat), membri ai Gărzii Naționale, chemați să tempereze criminalitatea hoardelor dezlănțuite, au îngenuncheat și ei, a îngenuncheat un grup de agenți FBI, care în curînd vor porni să vizioneze filmele devastărilor, pentru a-i identifica și aresta pe criminali. La fel a făcut și premierul Canadei, Justin Trudeau, care e de partea BLM acum, cu trup și suflet (să-i dea Dumnezeu să aibă cît mai multe filiale active pe teritoriul Canadei!). Șeful Poliției din orășelul Webster, din Massachusetts, a mers încă mai departe: s-a aruncat cu fața la pămînt cît e de lung și s-a proșternat în fața criminalilor. A teroriștilor. A dușmanilor a tot ce reprezintă Statele Unite.

De ce, oameni buni? Cu ce le-ați greșit? Pentru că un idiot de polițist l-a ucis (fără să vrea) pe un prezumptiv delincvent care se opunea arestului? De cînd omuciderea involuntară a unui negru te face automat un rasist? De cînd un rasist în rîndurile Poliției face toată instituția rasistă? De cînd blamarea unei instituții aruncă povara vinovăției peste toată nația? De cînd aceasta trebuie observată și la export? A cerut-o cineva? Este o capcană de atragere în nisipuri mișcătoare? În țările Africii sunt uciși milioane de negri anual, din diferite motive. Se grăbește cineva să scoată din raniță acuzațiile de rasism, de ură rasială, propune cineva eliminarea Poliției din mecanismul administrativ, îngenunchează mărimile zilei la picioarele mulțimii, înainte de-a se îndrepta spre alte crime? De unde atîta ipocrizie și lipsă de demnitate? Nu sunt acestea semne ale putredelor societăți în care trăim? Ale genului de persoane care am ajuns? La ce ajută această stupidă umilință? Nu salvează nimic. Mai mult acuză.

*

Bine că l-am scos pe Dumnezeu din școli și, în ultimă instanță, afară din societate! În loc să ne închinăm Lui, o facem înaintea unor psihopați brutali, vulgari, certați cu legea, cu civilizația, cu ordinea și cu umanitatea. Unde am ajuns? Umpleți voi, dragii mei cititori, punctele de suspensie…

11 iunie 2020
Atlanta, GA, U.S.A.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro