Contact

Cătălina Potârniche
M-am născut în Râmnicu Sărat, pe 19 Mai 1989 (anul revoluției, da, deloc întâmplător). Sunt singură la părinți, în ciuda eforturilor mele nenumărate de a pune, în primii ani ai copilăriei mele, firimituri pe orice pervaz am prins, pentru ca vrăbiuțele să-mi aducă, la schimb, un frățior sau o surioară...

Am urmat cea mai bună școală generală din oraș, urmată de cea mai bună clasă de Mate-Info din cel mai bun liceu din oraș. Din nefericire pentru părinții și profesorii mei însă, nu m-am ridicat și eu la statutul de “cea mai bună”, mulțumindu-mă doar cu dulcea vorbă din popor “brânză bună în burduf de câine”, de care m-am încăpățânat să țin cu dinții și după liceu, renunțând nu la o facultate, ci la două, consecutiv.

Deși la vremea respectivă sunt sigură că am mâhnit pe ici, pe colo cu asta, doamna mea învățătoare, spre exemplu, nu pierde nicio ocazie să-mi spună cât de mândră este de mine.

Poate pentru că ea, pe lângă clasica “Ești brânză bună în burduf de câine..!”, îmi mai spunea ceva, când îmi corecta și-mi semna temele… Ceva ce m-a rugat să nu uit niciodată… “Nu cerneala unui om oarecare măzgălind pe o simplă hârtie te va face cine ești, ci interiorul tău și cerneala cu care tu vei decide să-l transcrii în exterior.”.

M-am gândit bine, bine și… am decis să-mi “trag” și eu o ”funcție”, în ciuda absenței “performanțelor” tradiționale. M-am AUTOnumit… AUTOdidactă. Așa am știut eu să folosesc ce mi-a spus doamna mea învățătoare, ce?! M-am izbit, o vreme, în stânga și-n dreapta fără folos, până când m-am izbit bine de tot de mine și m-am trezit EU, asta… autodidactă, da.

În mijlocul psihologiei, astrologiei, al numerologiei și-al aritmanției, că de, n-o fi fost chiar degeaba nici profilul ăla Mate-Info..! Apoi m-am băgat și-n “materia” terapiilor energetice de tot felul și din toate națiile, și-n cartomanție, tarot, plante, foc, că tot eram eu un picuț de piromană de mică… Apoi oracole, pendule… planșe și raportoare studiate de prin împrejurimi, redesenate ulterior după bunul meu plac și după… propria-mi intuiție, de-acum exersată destul cât să pot și singură..!

Și lista “materiilor” este în curs de descoperire. De aia zic eu “elev”… Doar că mie mi s-a “întâmplat”, tura asta cel puțin, să fiu elevul ăla care, în pauzele dintre ore, își ajută și colegii de clasă la teme.

Așadar… iacătă-mă-s! Descrierea de față este doar o parte din autobiografia mea, prezentă integral pe https://vorbenergy.com/autobiografie/

Link-uri

Articole