Oxygen Events cu sprijinul Băncii Mondiale, CFA Sociaty România, CONAF și Microgreens organizează live online ediția a 3-a a conferinței:

Climate Change:
EU Green Deal
January 27, 2021
4pm-6pm

• EU Green Deal Outlook
• The Green Fiscal Reforms (the role of fiscal policy in delivery of the Green Deal)
• Can AI power climate change strategy?
• Romania's situation in terms of carbon emissions, the amounts allocated for Romania and the solution to access this money in key sectors
• Asset Management & Economic Sustenability

Schimbările climatice și degradarea mediului sunt o amenințare existențială pentru întreaga planetă. Europa are nevoie de o nouă strategie pentru o economie sustenabilă și de aceea trebuie să acționăm decisiv acum, să accelerăm rapid tranziția zerocarbon, căci altfel daunele economice cauzate de schimbările climatice în următoarele două decenii vor fi probabil la fel de grave ca o pandemie de dimensiunea COVID la fiecare zece ani. Această tranziție necesită măsuri de atenuare și adaptare care să reducă emisiile de gaze cu efect de seră și să dezvolte reziliența la dezastrele meteorologice. Situația omenirii va fi mult mai bună dacă se va reuși să minimalizăm aceste riscuri prin reducerea vulnerabilității celor expuși la aceste riscuri și prin minimalizarea viitoarelor schimbări ale compoziției atmosferei. Anca Dragu, Președinte Senatul României: “Pentru România, contextul european și lansarea Pactului Verde oferă o oportunitate excelentă pentru dezvoltare industrială și locală, existând posibilitatea reală de mobilizare a unor investiții semnificative în noile domenii cheie ce se prefigurează - producție și stocare energie electrica verde, transport, agricultura, dezvoltare urbană, industrii creative etc. Această perioadă reprezintă o oportunitate ca România să devină lider în domeniul tehnologiilor verzi.”

Moderator: Alex Dascalu, Lead Director, Founder Institute România
Speakers: Anca Dragu, președinte Senatul României, acad. Daniel Daianu, președinte
Consiliul Fiscal, Dragoș Preda, Secretar de stat Telecomunicații, Dragoș Pislaru,
Europarlamentar Parlamentul European, Emilia Skrok, Programme Leader World Bank, Adrian Locusteanu,
Vicepresident Gemini Solutions, Andreea Negru, Director Public Affairs, Adrian Codirlașu,
Vicepreședinte CFA Society România

Participarea pe baza înregistrării pe www.oxygen-events.ro https://forms.gle/zfKAWCsovrDvQ2cD7 sau răspuns la acest mail După înregistrare veți primi linkul de conectare pe zoom.

Ileana Ghica, Oxygen Events

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro