Oxygen Events, împreună cu Editura Integral și sub egida Academiei Române și a Facultății de Geografie a Universității București, organizează un eveniment live online, pe platforma Oxygen Events, cu participarea autorului, cu ocazia lansării cărții: „Schimbările Climatice – un ghid (uneori) incorect politic” de Constantin Crânganu. 

Lansarea acestei cărți, pe platforma Oxygen Events, dă prilejul pentru dezbateri asupra unor teme care ne privesc pe toți și care afectează viitorul nostru și al planetei.  „Schimbările climatice” este o carte inteligentă (smartbook™), care face legătura instant între volumul tipărit și mediul online.

În paralel cu lectura unei cărți interesante și valoroase, folosind smartphone-ul și o aplicație gratuită de scanare a codurilor QR (ex: QR Scanner), puteți vedea – pe telefon sau pe smartTV – referințe bibliografice extinse (articole, bloguri, cărți, videoclipuri), care amplifică exponențial conținutul lucrării. Este un concept editorial original marca Integral™, iar editorul Costel Postolache, inventatorul acestui format de publishing, va fi și el prezent în evenimentul online. 

Evenimentul a avut loc joi 15 octombrie 2020, între orele 16.00 și 19.00. 
Întregul eveniment poate fi urmarit integral aici:Cartea de față este o pledoarie și o invitație pentru a considera schimbările climatice dintr o perspectivă multiplă:( geo)fizică, (geo) politică, socială, culturală, psihologică, mitologică, economică, legală etc. Chiar dacă oglinzile perspectivei reflectă uneori imagini deliberat incorecte politic, cartea de față este un ghid util și necesar spre o bună înțelegere a propriilor noastre structuri mentale și sisteme de (p)referințe, ideologii ori credințe.  Prin această carte și prin ideile exprimate, prof. Constantin Crânganu analizează riscurile induse de schimbările climatice, care trebuie luate în considerație cu seriozitate și responsabilitate. Situația omenirii va fi mult mai bună dacă vom reuși să minimizăm aceste riscuri prin reducerea vulnerabilității celor expuși la efectele imediate ale schimbărilor climatice și prin controlarea schimbărilor compoziției atmosferei pe termen scurt, mediu și lung. 

IMG 20201001 WA0004

Cartea va fi lansată online, cu participarea autorului, dr. Constantin Crânganu, profesor de Geofizică și Geologia Petrolului la City University of New York cu domenii conexe de expertiză: inteligență artificială, schimbări climatice, geologia petrolului, (live de la New York) și a directorului editurii Integral, dr. Costel Postolache. Suntem onorați de prezența la dezbateri a acad. Nicolae Anastasiu, membru al Secției de Științe Geonomice a Academiei Române, dr. Filip Cârlea, director al Institutului Național de Cercetări Economice „Costin C. Kiriţescu” al Academiei Române, conf.univ.dr. Adrian Tișcovschi, director al Departamentului de Climatologie si Hidrologie din Facultatea de Geografie, Universitatea din București, conf.univ. dr. Bogdan Suditu, Facultatea de Geografie Universitatea București, dr. Florin Șerban, Managing Director Terrasigna, Corina Popescu, director general Electrica, Anca Dragu, Deputy CEO EON, Alex Găvan, alpinist de performață. Moderatorii dezbaterii: acad. Nicolae Anastasiu, membru al Secției de Științe Geonomice a Academiei Române și conf.univ. dr. Bogdan Suditu, Facultatea de Geografie, Universitatea din București. Participarea la eveniment pe baza înregistrarii la www.oxygen-events.roEste permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro