Toate editurile fac cărți. După ce le publică, cele mai multe dintre ele fac numai distribuție și așteaptă ca vânzările să se facă de la sine. Sunt cele care se află în criza cea mai severă.

Asta nu înseamnă că există cineva care a scăpat de criză. Toate editurile sunt afectate de schimbările petrecute în economia globală în ultimii 5 ani.

Dar cele mai afectate sunt companiile care nu au avut o orientare proactivă către piață și către client. Cele care nu au încercat să vândă și s-au mulțumit să difuzeze. Criza editurilor vine în principal din neadaptarea la condițiile care se schimbă cu o viteză din ce în ce mai mare. E o problemă de concept de afaceri (da, editarea de carte este o afacere, nu trebuie să ne dăm după deget) și o problemă de atitudine.

Mai sunt edituri care așteaptă clienții să vină la ei. Lumea s-a schimbat. Acum trebuie să meargă editorii la clienți. Acasă, la mall, la școală, la locul de muncă.

Cine nu face asta acum va deveni o amintire frumoasă.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro