Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv organizează joi, 27 iunie 2024, cea de-a treia ediție a conferinței cu tema „Impactul fiscalității asupra antreprenorilor”. Evenimentul va avea loc în Aula Carol I, situată la Etajul 2 al Palatului Camerei de Comerț și Industrie București, de pe Str. Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, București (vis-à-vis de Palatul Băncii Naționale a României din Str. Doamnei).

Partenerii evenimentului sunt: Camera de Comerț și Industrie București – CCIB (partener instituțional), NutriLife, USER – Uniunea Societăților de Expediții din România, Facultatea de Economie Teoretică și Aplicată și Asociația Studenților în Economie, Afaceri și Comunicare.

ANAF a colectat în primul trimestru din 2024 la bugetul statului venituri de 97,13 miliarde de lei, cu 2,37 miliarde de lei (2,5%) peste planul de 94,76 miliarde de lei stabilit de către Ministerul Finanțelor, potrivit datelor Profit.ro.

Mediul de afaceri românesc își dorește mai mult ca oricând o predictibilitate a regimului fiscal, care nu ar trebui modificat peste noapte, fără o analiză de impact şi o consultare a companiilor direct afectate.

Conferința cu tema Impactul fiscalității asupra antreprenorilor, ediția a III-a, este un prilej de analiză şi dezbatere echilibrată a fiscalității în România, reunind reprezentanţi ai ANAF și Ministerului Finanțelor, ai celor mai mari companii de consultanță și experți financiari, ai asociațiilor patronale și profesionale, ai factorilor de decizie din departamentele financiare ale celor mai importante companii din țara noastră.

Evenimentul își propune să genereze dezbateri utile și soluții eficiente pentru creşterea încasărilor la buget și pentru reducerea poverii fiscale a companiilor.

Audiență: consultanţi fiscali, experţi fiscali, auditori financiari, contabili, evaluatori, directori financiari, directori generali, controlleri financiari, directori economici, analişti financiari, asociaţii patronale şi profesionale, ONG-uri cu profil fiscal; mass-media.

Principalele teme de discuție (lista este deschisă):

Principalele aspecte privind RO e-factura și RO e-transport; Aspecte privind rambursările de TVA; Măsuri de încurajare a conformării voluntare a contribuabililor; Parteneriatul dintre antreprenori și consultanții fiscali; Tendințe legislative și fiscale la nivel internațional; Măsurile fiscale din Programul Național de Redresare și Reziliență; Impactul ultimelor modificări ale Codului Fiscal; Soluții eficiente pentru creşterea încasărilor la buget și pentru reducerea poverii fiscale; Digitalizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF); Plata online a taxelor și impozitelor; Noutăți privind prețurile de transfer; Aspecte privind inspecția fiscală. Controale și litigii fiscale.

Agendă:

09,30 – 10,00: Înregistrare participanți & Networking

10,00 -13,00: Prezentări și dezbateri

13,00 – 14,00: Lunch & Networking

Vorbitori

Iuliu Stocklosa, Președinte, Camera de Comerț și Industrie București

Florentina Șușnea, Fondator și Managing Partner, PKF Finconta – Controale și litigii fiscale

Luisiana Dobrinescu, Managing Partner, Dobrinescu Dobrev SCA – Proporționalitatea măsurilor în cadrul controalelor fiscale

Andreea Cosmănescu, Co-fondator și Managing Partner, Mavers Tax Advisory – Controlul fiscal al persoanelor fizice

Cristina Săulescu, Partener, Cabot Transfer Pricing – Digitalizarea – provocarea fiscalității în 2024

Diana Maria Bejenaru, Avocat, Cabinet de avocatură DMB Law – Sistemul RO e-Transport

Cezar Iulian Armaşu, Director General al Consiliul Patronatelor ESG din România – Vocea afacerilor în configurarea politicilor fiscale

Moderator: Constantin Rudnițchi, jurnalist

Contact:
Mircea Fica, Fondator, Club Antreprenor, 0732.903.216

Înregistrare:
300 de lei / o persoană
500 lei / 2 persoane
Abonații CA & ZP au acces gratuit pentru o persoană
Am aprecia o confirmare până miercuri, 26 iunie 2024, la ora 19,00.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro