Dincolo de toate, Phoenix înseamnă omul, singurul care, vreme de aproape șaizeci de ani, a tras la jugul unui car cu iluzii. Compozitor, textier, aranjor, manager, lider necontestat, Nicolae Covaci este Phoenix. O personalitate excepţională, un artist cu anvergură renascentistă, muzician, pictor, sculptor, poet, Nicolae Covaci este, a fost și va fi spiritus rector al formaţiei Phoenix.

Este motivul pentru care Florian Pittiș l-a propus drept membru al Academiei Române.

Lui îi datorăm faptul că Phoenix s-a născut și, mai ales, că există. Mulţi au venit și au plecat. Nicolae Covaci a rămas să poarte iluzia Păsării Phoenix. Pentru că, mai mult decât orice, Phoenix este o iluzie, un spirit. Spiritul unei vremi, al ultimei jumătăți de secol și, poate, al acestei lumi, ce poate renaște prin fiecare din noi.

Acest album își propune să vă prezinte o față mai puțin cunoscută a artistului: pictorul Nicolae Covaci. Suntem siguri că pentru toată lumea, cunoscători într-ale artelor plastice ori simpli pasionați ai muzicii Phoenix, descoperirea artistului plastic Nicolae Covaci va fi o revelație.

Da, Nicolae Covaci este Omul Phoenix.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro