2021: Din vară, formaţia reîncepe turneele. Pe 20 decembrie, a avut loc lansarea primului volum de partituri Phoenix, la Sala Lira din Timişoara.

2022: În an aniversar, au existat intenții de reunire a formulei de aur pentru o serie de concerte Phoenix 60. Începând din primăvară, sunt susţinute frecvent concerte. Pe 2 august, de Zilele Timişoarei, Phoenix a susţinut un concert „SymPhoenix” în Parcul Rozelor, alături de Filarmonica „Banatul”, pe scenă fiind invitaţi special Ovidiu Lipan Ţăndărică, Valeriu Sepi, Mani Neumann, Alin Oprea, Bogdan Munteniţă şi Titi Dragomir.

Pe 16 octombrie a avut loc premiera oficială a filmului „Phoenix – Povestea”, în regia lui Cristian Radu Nema şi Mimis Ravanis, la care au asistat, pe lângă membrii actuali ai formaţiei Phoenix, şi Mony Bordeianu, Mircea Baniciu, Valeriu Sepi, Costin Petrescu şi Mani Neumann.

Filmul documentar „Phoenix. Har/Jar”, realizat de Televiziunea Română prin Casa de Producție TVR şi regizat de Cornel Mihalache, a avut premiera pe TVR 1 joi, 8 decembrie. Premiera filmului a fost dublată de lansarea cărții (cu acelaşi titlu), în aceeaşi zi, la Standul TVR din cadrul Târgului de carte Gaudeamus. Volumul, publicat de Editura Integral, conține interviuri din perioada 1962-1989, plus 80 de pagini de inserturi grafice din Arhivele Securității, deținute de CNSAS. Textele prezentate în carte conțin transcrierea integrală a interviurilor realizate de Cornel Mihalache şi Claudia Nedelcu Duca (producătorul filmului) în studiourile TVR şi în alte locații din țară şi străinătate. La sfârşitul fiecărui interviu din carte sunt inserate coduri QR care, prin scanare, deschid documente video, conținând fragmente inedite neincluse în filmul realizat de Televiziunea Română.

(VA URMA?)

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro