Indiscutabil, American Academy of Dramatic Arts este o instituție prestigioasă printre ai cărei absolvenți se numără de la Spencer Tracy și Kirk Douglas la Robert Redford, de la Nicholas Cage și Anne Hathaway la Jessica Chastain. Au studiat acolo Edward G. Robinson și Illeana Douglas, amândoi de origine română. De curând, românii din Hollywood (@RoHoClub, #RomaniansInHollywood) s-au bucurat de știrea că un tânăr actor român a fost acceptat de curând să urmeze cursurile celebrei academii, la campusul din Los Angeles!

Alexandru Stamatie a absolvit UNATC la clasa profesorului Florin Zamfirescu. A jucat teatru pe scenele bucureștene și a apărut în filme de lung și de scurt metraj, a fost eroul unor reclame simpatice. Sub numele de afiș Alex Stama, are o pagină cu fotografii de portofoliu si resume pe Backstage, unul dintre cele mai folosite site-uri de casting internațional. Talentatul artist, gorjeanul care respiră, încă din copilărie, teatru și film, este singurul actor din istoria României care a reușit o astfel de performanță, aceea de a fi admis la academia americană care se mândrește cu absolvenți de calibru, deveniți actori consacrați. Astfel, printre zecile de mii de aplicanți la această universitate, cereri din partea actorilor de pe glob, un gorjean, cu un vis creionat încă de la vârsta de 3 ani, a reușit imposibilul (gorjeanul.ro). „Prin omul special care sunt eu, vreau să schimb vieți. Vreau să îi arăt tatălui meu că se poate și să o scap pe mama de sărăcie.”, spune, entuziasmat, tânărul actor, considerând că șansa de a studia la academia americană nu o poate rata.

Așa cum poate v-ați lămurit până acum, nimic nu este ușor în Hollywood. Și, fără drept de apel, nimica nu e pe gratis. Tot ce ține de „educația actorului”, un pas necesar despre care am vorbit, formează o întreagă industrie adiacentă cetății filmului. Dincolo de prestigiu, American Academy of Dramatic Arts, cu un program de conservator de doi ani de zile, este o instituție foarte scumpă. Chiar după ce obții o bursă. „Tânărul talentat are însă nevoie de sponsori, acesta provenind dintr-o familie modestă din Târgu-Jiu. Mai exact, are nevoie de 75.000 de dolari până pe 1 noiembrie, pentru a-și confirma prezenta la Academie. Pentru asta, are nevoie de noi să-l ajutăm” (gorjeanul.ro).

Până la urmă, este o investiție într-o potențială vedetă de origine română.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro