Reziliența unei economii este bazată pe infrastructura pe care aceasta este clădită. Efectele sistemice ale schimbărilor climatice se regăsesc pretutindeni. România acceptă provocarea de a dezvolta o infrastructură sustenabilă și ecologică unind resurse și idei în PNRR. Cercetarea, dezvoltarea și inovarea conduc la exploatarea inteligentă a tehnologiilor emergente.

Link conectare oxygen Meeting Room Join Zoom.
Meeting ID: 748 710 1431 Passcode: oxygen

Vom discuta despre necesitatea de a susține dezvoltarea sustenabilă a infrastructurii din România, de impactul asupra industriei financiare orientarea către economia verde și de instrumente financiare potrivite pentru a o susține.

Finanțările verzi pentru economia românească și tranziția ordonată către o economie verde sunt de natură să genereze oportunități importante, atât pentru ansamblul economiei românești, cât și pentru sistemul financiar și pot juca un rol important către o economie cu emisii mai reduse de carbon, necesară pentru a minimiza riscurile generate de schimbările climatice, dar și pentru a fructifica oportunitățile disponibile.

Infrastructura oxygen events eveniment online


Accesul la finanțarea verde poate crea avantaje competitive la nivelul companiilor și reprezintă o oportunitate de schimbare a structurii economice actuale, prin orientarea către domenii mai durabile din punct de vedere al impactului asupra mediului și cu valoare adăugată mai mare.

În plus, poate să contribuie și la impulsionarea unui proces de relocare a unor lanțuri globale de producție legate de schimbările climatice, din străinătate în România. Evenimentul reunește specialiști și responsabili din zona publică și privată, care vor explora situația curentă, provocări și soluții. Preocupați de toate aceste aspecte ne propunem să discutăm și despre soluții tehnologice inovative concrete, cu aplicabilitate practică.

Aflați despre toate aceste subiecte în dezbaterea deschisă din cadrul conferinței “Infrastructura în România, dezvoltare sustenabilǎ și tehnologii inteligente” organizată de către Oxygen Events și Terrasigna, din ciclul “Schimbări climatice”.

Oxygen Events

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro