Ecosistemul Antreprenorial –
Antreprenoriatul românesc sub impactul noilor schimbări
10 noiembrie 2022, 10.00-13.00
Online
http://conferinte.oxygen-events.ro/eveniment-in-desfasurare/


Oxygen Events organizează cu sprijinul Asociației Române a Băncilor, Băncii Transilvania, Fondul Român de Contragarantare, și Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA, evenimentul dedicat Ecosistemului Antreprenorial și moderat de Andreea Negru, președinte Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton. În această ediție a Ecosistemului antreprenorial, discutăm despre cele mai importante tendințe pentru 2023 care se vor concentra în jurul convergențelor tehnologice, despre flexibilitate, agilitate și gândire inovatoare; totodată invitații vor aborda modul în care guvernul și antreprenorii pot face din acțiunea politică și economică o prioritate națională. Susținerea mediului antreprenorial reprezinte o prioritate de prim rang în instrumentarea unor decizii de politică guvernamentală.

Conferinta Oxygen noiembrie anteprenori

Pentru că lumea continuă să se preocupe de efectele politice, sociale, economice și pandemice credem că este oportun să discutăm despre situația economică, despre riscurile perioadei, despre inovație în mediul de business, despre soluțiile în sprijinirea antreprenorilor, despre ce este de făcut în anul ce vine. Despre crize transformate în oportunități și despre provocările cu care se confruntă mediul de afaceri, despre responsabilitatea colectivă în susținerea sistemului antreprenorial românesc vom discuta pe larg cu Andreea Magdalena Surcel, Membru în Directoratul FRC și antreprenorii prezenți. Despre predictibilitatea politicilor fiscale și simplificarea mecanismului fiscal, vom afla despre măsuri care încurajează mediul antreprenorial să investească în România, despre programe guvernamentale de garantare a domeniilor economice care generează valoare adăugată pentru finanțări cu dobânzi subvenționate și grant-uri și programe cu componentă de ajutor de stat pentru sectoarele suboptimale din punctul de vedere al accesului la finanțare, start up uri, proiecte debutante, companii care au înregistrat scăderi în EBITDA din cauza crizei energetice, și multe altele.

„În ultimii trei ani am trăit și depășit perioade care se întâlnesc poate o singură dată în viață. Pe parcursul lor, multe companii au făcut schimbări majore în business, iar anumite activități s-au diversificat, restrâns sau închis. După așa schimbări, acum e momentul reglajelor. Iar acestea țin de cum adaptăm prețurile la piață, cum ajustăm salariile în actualul context, ce credit furnizor acordăm și cui. Sunt reglaje care ne pot trece peste această perioadă și ne pot duce în următorul ciclu de creștere,” consideră
Daniel Szekely, Director Executiv IMM, Banca Transilvania.

Pentru mulți antreprenori și companii cea mai importantă lecție din ultimii trei ani a fost că schimbarea cu adevărat transformatoare nu este atât de dificil de implementat cum s-ar fi crezut, dacă motivația există! Ca societate, fără îndoială, vom continua să valorificăm această deschidere nouă către flexibilitate, agilitate și gândire inovatoare, pe măsură ce accentul se va muta de la simpla încercare de a supraviețui într-o lume în schimbare la a prospera în ea.

Dacă vreți să aflați mai multe detalii despre cum să depășim iarna ce vine și ce ne așteaptă în primăvara anului 2023, aflați venind la conferință.

Înscrieri: http://conferinte.oxygen-events.ro/eveniment-in-desfasurare/

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro