OXYGEN EVENTS lansează sesiunea de toamnă cu un subiect fierbinte despre reconfigurarea lumii și cum va arăta echilibrul puterilor în lumea de mâine: "The GLOBAL PUZZLE" pe data de 30 septembrie, ora 10.00 live online.

Dr. Andrei Rădulescu, director Analiză Macroeconomică Banca Transilvania va analiza șocurile cu care s-a confruntat omenirea în ultimii 2 ani pentru că consecințele celor două șocuri exogene (pandemia coronavirus și evenimentele din Ucraina) pot determina declanșarea de șocuri endogene în economia mondială. "În perioada recentă am asistat la acumularea de semnale de recesiune în economia SUA și la nivelul Zonei Euro, pe fondul suprapunerii crizelor și consecințelor acestora. În acest context s-au intensificat dezbaterile pe tema provocărilor la adresa tranziției spre un nou model economic și spre o nouă ordine economică mondială – relațiile economice SUA-China, rolul dolarului în sistemul monetar-financiar internațional, tensiunile între blocul euro-atlantic și lumea euro-asiatică."

Tematica dezbaterilor:
Șocurile cu care s - a confruntat omenirea în ultimii 2 ani 
Estul și Vestul se confruntă în Ucraina
Schimbări de ștafetă între SUA și China
Resetarea sistemului financiar monetar internațional

Gazda evenimentului este Adrian Locusteanu și îi are ca invitați pe  dr. Andrei Rădulescu, director Analiză Macroeconomică Banca Transilvania, prof.univ. Dan Dungaciu,director Institutul de Științe Politice Ion I.C.Brătianu al Academiei Române, dr. Liviu Mureșan, președinte EURODEFENSE România, phd. Florin Andrei, profesor asociat ASE, Florian Libocor, economist șef BRD. "Pandemia a adus o mulțime de schimbări în societate, de la modul în care trăim până la modul în care lucrăm. Economia a fost puternic afectată iar războiul din Ucraina a adăugat și mai mult presiune, dar mai ales incertitudine.

Am ajuns să trăim într-o lume dominată de conceptul VUCA - Volatilitate, Incertitudine, Complexitate și Ambiguitate,” creionează tabloul contemporan mondial Florin Andrei, profesor asociat ASE.

Suntem parte a acestui tablou contemporan mondial și viitorul e chiar lângă noi, suntem presați de evenimente, de schimbări care se petrec cu viteză, de realități explozibile. Viața noastră se schimbă continuu. Trebuie să învățăm să economisim apa, energia, hrana, să ne adaptăm la schimbările tehnologice, să ne schimbăm mentalitatea, obiceiurile, să abordăm cu curaj provocările și să le transformăm în oportunități. 

Vrei să afli mai multe despre prezentul și viitorul lumii în care trăim? Încotro ne îndreptăm? Despre Secolul 21 - Secolul Asiei și construcția unei lumi multipolare care marchează perioada pe care o parcurgem.

Inregistrare: http://conferinte.oxygen-events.ro/eveniment-in-desfasurare/
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


A274C3B5 9281 4949 AA35 BBF21F288B06

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro