În fiecare sfârșit de vară, ca membri ai academiei de televiziune Academy of Television Arts & Sciences, votăm pentru premiile Emmy, oferite în cadrul primului spectacol de divertisment al stagiunii. Nu am vrut, ca în fiecare an, să comentez despre nominalizări, pentru că am așteptat cu sufletul la gură surpriza. Momentul de maximă bucurie pentru grupul mic, dar entuziast, de artiști români-americani care graviteaza în cetatea filmului (@RoHoClub #RomaniansInHollywood). Pentru că prima oară la premiile Emmy a fost nominalizat un actor de origine română, cel mai celebru și cel mai împlinit dintre noi, un drăguț, simpatic și modest, Sebastian Stan! Pe listă pentru rol principal în mini-serialul Tommy and Pam de pe Hulu. Actorul îl portretizează per rockerul Tommy Lee, în vreme ce actrița britanică Lily James (care a apărut și în Downtown Abbey, printre altele) este o Pamela Anderson foarte convingătoare (fiind la rându-i nominalizată).

Din păcate, nici anul acesta nu am primit acreditare, fiind, cu voia dumneavoastră, cam ultimii pe listă. Și asta pentru că în capitala mondială a divertismentului comunitatea românească nu publică nici măcar o versiune digitală a unui organ de presă profesionist. Așa că am vizionat ceremonia de acasă, mai bine, pentru că șampania noastră a fost mai gustoasă decât șampania lor...

Mini-serialul Tommy and Pam, foarte popular pe Hulu și bine primit de citici, a primit în total zece nominalizări. Spre dezamăgirea noastră, Sebastian Stan nu a fost încununat. Statueta (reprezentând o femeie înaripată care ține în brațe un atom) a revenit celebrului Michael Keaton pentru subtilul rol în Dopesick, o dramă medical-farmaceutică foarte actuală, tot de pe canalul Hulu. Până la urmă, Tommy and Pam a primit un Emmy, pentru machiaj. Meritat, pentru că ambii actori sunt transformați cu măiestrie în adevărate sosii ale personajelor lor.

Nominalizarea lui Sebastian Stan rămâne istorică pentru românii din Hollywood. La fel cum istoric a devenit și premiul pentru cel mai bun program independent acordat regizorului de origine română Daniel Druhora, în cadrul unui eveniment local, dar la fel de prestigios, Los Angeles Area Emmy Awards, pentru documentarul Lives, Not Grades, produs de canalul local KCET. Plus că documentarul a fost filmat de operatoarea de origine româna Teodora Totoiu, formând astfel o grozavă echipă de tineri cineaști despre care vom mai auzi!

(Foto: Sebastian Stan a petrecut de curând vacanța alături de actrița britanică Annabelle Wallis, stârnind nenumărate zvonuri)

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro