Organizat de Oxygen Events cu sprijinul Asociației Române a Băncilor, Băncii Transilvania, FNGCIMM, CEC Bank, CFA Society România, CONAF, ADAA, AAFBR, evenimentul dedicat Ecosistemului Antreprenorial și moderat de Gabriela Folcuț, director executiv Asociației Române a Băncilor, va sublinia dinamica politicii naționale și va aborda modul în care guvernul și antreprenorii pot face din acțiunea politică și economică o prioritate națională.

Lumea continuă să se preocupe de efectele politice, sociale, economice și pandemice și, pentru că această perioadă marcată de pandemie continuă, credem că este oportun să discutăm despre situația economică, despre riscurile perioadei, despre soluțiile în sprijinirea antreprenorilor, despre ce este de făcut.

În condițiile în care „economia internă a prezentat o evoluție mai bună comparativ cu dinamica din Zona Euro (principalul partener economic), de la declanșarea pandemiei coronavirus până în prezent, se evidențiază dinamica anuală pozitivă a investițiilor productive din fiecare trimestru al anului pandemic 2020, ceea ce a contribuit la tranziția rapidă de la ciclul economic post-criză la cel post-pandemie. Totodată, procesul de convergență economică europeană a continuat și în anul pandemic 2020, nivelul PIB/locuitor la paritatea puterii de cumpărare urcând la 71,6% din media Uniunii Europene, România depășind Slovacia”, subliniază dr.Andrei Rădulescu, director Analiză macroeconomică Banca Transilvania.

Vom vedea cum s-au descurcat antreprenorii în 2020, iar Alexandra Mehedințu, Country Manager al ICAP România și președinta Asociației Profesioniștilor în Risk din România, va prezenta o scurtă analiză financiară a companiilor din România la decembrie 2020. Tot dr. Andrei Rădulescu atrage atenția cu privire la oportunitățile pentru economia internă în perioada post-pandemie, inclusiv dezvoltarea infrastructurii critice, „prin implementarea programelor lansate de Uniunea Europeană în anul pandemic 2020 (Next Generation și Cadrul financiar multianual 2021-2027). Pe de altă parte, persistă și în acest deceniu provocarea din ultimii 30 de ani pentru economia României – ajustarea deficitelor gemene, care poate fi adresată prin implementarea de reforme structurale în formă continuă.”

Pandemia ne-a adus și conceptele Work from home și Work Remote, o schimbare majoră în modul în care muncim. Mai mult decât o schimbare organizațională, structurală, logistică, Work from home a reprezentat, la nivelul mediului de business, un episod strategic foarte important din punct de vedere economic. Leonard Rizoiu, CEO leoHR, este de părere că „Implicațiile sunt și pozitive, și negative și este de datoria noastră să analizăm cât mai atent situația, pentru a înțelege spre ce înclină balanța. Timpul și banii economisiți de angajați în pandemie ar putea spori creșterea economică și productivitatea, în aceeași măsură în care se presupune că schimbarea ar putea duce la agravarea inegalității, deoarece doar în. anumite domenii angajații au posibilitatea de a rămâne flexibili în ceea ce privește locul și modul de lucru, restul confruntându-se cu dificultăți în a-și continua sau găsi muncă.”

Magda Bei, CEO Graphtec, antreprenor, consideră că pandemia a venit cu greutăți, dar și cu oportunități, trebuie să le vezi, să îți adaptezi din mers businessul și vine cu un îndemn pentru antreprenori: Dragi antreprenori, atenție sporită la valul de oportunități ce vine din afara țării noastre.

Pregătește-te fără teamă, privește către o competitivitate în care să te poți acomoda prin investiții și, alături de echipa ta, înaintează fără teamă către domeniile din afaceri ce acum sunt căutate, observă piața cu un raționament bine știut al omului de afaceri și află mai multe despre cum poți tu să te integrezi în oportunitatea de azi! Invităm să participe la eveniment reprezentanti atât din sectoarele afectate, cât și din sectoarele care au ținut în frâu prăbușirea economiei.

Pentru mai multe detalii privind evenimentul, vă invităm să consultați www.oxygen-events.
Echipa Oxygen Events

Înregistrare AICI.

Keynote: Cum ne-am descurcat în 2020 – o scurtă analiză financiară a companiilor din România la decembrie 2020

1.Prognoze privind principalii indicatori macroeconomici
2.Măsuri pentru atenuarea deficitelor. Cum reducem presiunea deficitului bugetar asupra balanței comerciale și a deprecierii monedei naționale
3.Estimări privind tabloul de politică monetară până la finele anului
4.Măsuri pentru redresare la nivel Sectorial
5.Productivitatea muncii, la o treime din media europeană. Soluții?
6. Impact work from Home
7.1/3 din companii au capital negativ. Soluții de creștere a bancabilității companiilor
8.PNRR, căi de acțiune strategice. To do Versus To don’t
9. Sunt oportunități: Suntem pregătiți?

Speakeri

Alexandra Mehedințu, Country manager ICAP România
dr.Andrei Rădulescu, director Analiza macroeconomica Banca Transilvania
Dumitru Nancu, director general FNGCIMM
Adrian Codîrlașu, vicepreședinte CFA Society România
Magda Bei, CEO Graphitec
Cristina Chiriac, președinte CONAF
Andreea Negru, președinte ADAA
Leonard Rizoiu, CEO leoHr
Cristian Păun, prof. univ. ASE
Bogdan Sebastian Căpraru, prof univ. Universitatea AL.I.Cuza Iasi
Liviu Rogojinaru, director cabinet ministru Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului

Vă așteptam joi 14 octombrie de la ora 10!

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro