Piatra mea Albă: Dan Andrei Aldea este o carte hibridă. În structura acesteia sunt încorporate atât lucrări ale autoarei Dana Andrei Aldea – proză, poeme, imagini textuale, grafică –, cât și extrase autentice din dialogurile purtate online, prin emailuri și mesaje pe Messenger, între Dana și Dan, urmând firul unei minunate povești de dragoste, de la prima întâlnire virtuală până la desăvârșirea înfloririi.

Textul acestor dialoguri, atent selecționat și epurat de către autoare de orice detalii intime, personale, ale celor doi îndrăgostiți, a fost reprodus în forma originală, fără niciun fel de editare ori conformare la normele cărții tipărite. Autorul și editorul au căzut de acord ca, pentru a păstra prospețimea, spontaneitatea și autenticitatea dialogului online, să fie păstrată grafia din momentul comunicării și, în mod special, opțiunile ortografice ale lui Dan Andrei Aldea, precum și risipa de semne grafice, prezentă în comunicarea din mediul online contemporan.

O parte consistentă a cărții o constituie cele trei capitole dintr o lucrare scrisă de Dan Andrei Aldea, lucrare pe care acesta a decis să nu o publice niciodată. Prin voința autoarei și cu acordul fiicei lui Dan Andrei Aldea, această selecție (capitolele Moartea lui Socrates I, II, III) este prezentată acum în premieră absolută, oferind publicului și specialiștilor o perspectivă impresionantă și surprin¬zătoare asupra concepției artistului despre muzică, artă în general, despre istoria civilizației și despre nevoia popoarelor de a și inventa idoli. Și această secțiune este reprodusă cu respectarea preferințelor ortografice ale lui Dan Andrei-Aldea.

Piatra mea Albă: Dan Andrei Aldea este un smartbook care, pe lângă textele autorului și cele peste două sute cincizeci de fotografii din arhiva familiei Andrei Aldea, cele mai multe prezentate publicului pentru prima dată, include și 37 de QR uri, ce deschid poarta către conținutul online, accesibil în exclusivitate cititorilor cărții de față.

Prin scanarea cu un telefon inteligent, puteți accesa, sau proiecta pe un smartTV, 34 de înre-gistrări audio video relevante pentru măiestria artistică a muzicianului Dan Andrei Aldea, pentru concepția lui interpretativă și componistică, pentru marile sale realizări în domeniul orchestrațiilor și aranjamentelor muzicale. Cele cinci piese compuse de Doru Stănculescu (orchestrate și interpretate la toate instrumentele de Dan Andrei-Aldea) sunt prezentate cu acordul familiei Stănculescu, căreia îi mulțumim pe această cale.

Alte două QR-uri introduc montaje video cu imagini din concerte, imortalizate de fotografi amatori și profesioniști, majoritatea publicate pe site uri sau în publicații cunoscute, unele de notorietate, altele mai puțin, cărora editorul le face cuvenita reverență și le adresează mulțumiri pentru permisiunea de a le reproduce în această ediție.

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro