Acum câteva seri, o bună prietenă și talentă soprană, mi-a propus sa o însoțesc la un spectacol cu un nume inedit, Logodnă în mănăstire, muzică și libret Serghei Prokofiev.
Astăzi, 12 martie 2025 se împlinesc 52 de ani de la nașterea oficială a Programului III. Dedic acest material tuturor celor care au făcut, ascultat, iubit Programul III.
Ideea de a le dărui colegilor mei de la Programul 3 un album în care să se regăsească, peste timp, mi-a venit încă din martie 1973. L-am cumpărat de la o librărie de pe Lipscani. Abia l-am adus acasă. Era prea mare şi prea greu pentru silueta mea firavă de atunci. Aveam ambiţia să cuprind în el tot ce se va scrie, tot ce se va spune despre Programul 3. Mai mult. Visam să fiu un detectiv al clipei. Să surprind evenimente redacţionale. Să pândesc ca un detectiv, reacţii, dialoguri dintre colegi, farse de-ale lor, dar...
O figură a Radioului a fost, fără îndoială, doctorul Paul Bernstein! Nu ştiu dacă a practicat medicina, măcar o singură zi în viaţa lui, dar titlul de doctor i se potrivea de minune. Era salariat la Direcţia Relaţii Internaţionale, specializat în limba germană. Avea un talent deosebit de a simula tot timpul că e foarte ocupat. Maşina lui de scris era mereu încărcată cu o coală. Stătea visător în faţa ei fără să facă nimic. Dar când uşa se deschidea, începea să dactilografieze la întâmplare, ca împins de un resort. Nu se ştie ce şef intră...
La Programul III, unde am lucrat, un loc de cinste îl ocupau farsele colegiale. Excelau în această privinţă Liviu Tudor Samuilă şi Titus Vîjeu. Amândoi, foarte imaginativi şi dotaţi cu talentul imitaţiilor. ((Foto: Titus Vîjeu))