,,Aventurile Lui Leonardo" este un smartbook pentru copii cu varste intre 4 si 14 ani, lansat de curând la Editura Integral și realizat cu sprijinul Mattca.ro și Secom Romania. Lansarea a fost marcată printr-un eveniment online, în cadrul Târgului Radio Romania Gaudeamus și s-a bucurat de aprecierea părinților și a profesorilor, ocupând un Loc 2 in Topul general al tuturor cărților pentru adulți și copii de la Târg, la categoria ,,Cea mai râvnită carte", și practic, primul loc  în preferințele părinților, referindu-ne doar la cărțile pentru copii.

Cartea, scrisă de Roxana Andreea Rusu, conține 10 povești educative și activități pentru dezvoltarea soft-skills, dar și multe materiale informative, selectate și propuse de autor, ce pot fi accesate de părinți și profesori cu un simplu telefon mobil, scanând QR-urile din carte, cu ajutorul unei aplicații gratuite.

Leonardo este un simpatic pui de leopard, iar aventurile sale pun accentul pe dezvoltarea abilităților soft (soft skills), cele care se învârt în jurul comunicării, autodisciplinei, capacității emoționale și relaționării cu ceilalți.

Cum îl poate ajuta pe copil dezvoltarea abilităților soft? Îmbunătățindu-i capacitatea de comunicare cu ceilalți, încrederea în sine, adaptarea la mediu, la schimbări și la condițiile cu care se confruntă, viteza de reacție, orientarea către rezolvarea problemelor, flexibilitatea, gândirea obiectivă, empatia, conștiința, chiar și bunul simț.

AventurileLuiLeonardo

Despre Aventurile lui Leonardo:

Prof.dr. Florin Colceag (antrenorul de genii): ,,Felicitări Andreea, pentru sufletul pe care-l pui și dragostea pentru copii, ce transpare în textele tale! Sper ca această carte să amintească părinților că totdeauna există o soluție, pe care natura a descoperit-o de mult și care dacă este pusă în practică, problemele se rezolvă. Este nevoie să dezvoltăm omul superior din noi, indiferent dacă suntem adulți sau copii.”

Prof. Anca Tîrcă (consultant expert în educație): Mutarea accentului pe lecția în care se lucrează diferențiat, în care a greși înseamnă a învăța, în care copiii creează, în care se acceptă opinii, se adresează întrebări şi există răspunsuri şi soluţii alternative, şi nu „căi optime unice“. Adică tipul acela de învățare în care se dezvoltă abilitățile de tip soft skills, de care vorbește și Roxana Andreea Rusu în această carte și care sunt o condiție pentru o viață de adult de succes.

Dr. Ana Iorga (prezentatoare TV și cercetător la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” din cadrul Academiei Române): O carte care să le explice prietenos copiilor cât de importante sunt aceste valori e o idee minunată. Nu trăim singuri, iar felul în care îl preţuim şi îl valorizăm pe celălalt este esenţial. Dacă ne antrenăm copiii la acest capitol, vor fi pregătiţi să facă performanţă în orice domeniu, să nu se teamă de schimbare şi să ţină piept celor mai complicate situaţii. Poveştile sunt prilejul cel mai plăcut să înveţi, să te emoţionezi şi să ţii minte întâmplări care‑ţi vor servi cândva. Personajele senine de care te ataşezi te însoţesc încă multă vreme după ce ai închis cartea.

***

Rusu Roxana Andreea LeonardoRoxana Andreea Rusu: ,,Poveștile mele pot acționa în completarea altor strategii educative. Sunt scrise astfel încât copiilor să li se insufle valori și principii. În situațiile din carte, grija față de oameni și animale, lipsa etichetării după aparențe, respectul față de mediul înconjurător, toate sunt scoase în evidență și micii cititori sunt ajutați într-un mod subtil și natural să le realizeze importanța."

Autoarea cărții ,,Aventurile lui Leonardo", Roxana Andreea Rusu, a lansat anul acesta, tot la Editura Integral și alte cărți educative:

* ,,Andrei și Pietricica Prieteniei'' - povești antibullying, pentru dezvoltarea empatiei copiilor

* ,,Eu și Virusul Hai Hui'' - povestea care explică pandemia și măsurile de prevenție pe înțelesul copiilor


Banner 2

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro