Astăzi, în Gospodăria Moișeni din Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” din București a fost lansat proiectul ,,Creatorii de Povești", într-o atmosferă veselă și colorată, în prezența micilor autori de la Școala Conil, alături de Irina Ismail, coordonatoarea proiectului și Editura Integral, care a crezut în acest demers și l-a făcut posibil!

Cea mai simpatică, colorată și plină de viață lansare de carte s-a desfășurat cu mare emoție și bucurie! Creatorii de Povești a fost scrisă cu entuziasm, imaginație și creativitate online, via zoom, de 21 de elevi de clasă pregătitoare, elevi ai CONIL After School.

COPERTA 4 1 CARTE COPII 1 page 001

Achiziționează cartea de la Editura Integral!
📌La achiziționarea cărții direcționezi 50% din valoare către proiectul "Copiii cu dizabilități vor să învețe" prin care ne propunem să achiziționam echipamente și tehnologie asistivă pentru copiii nonverbali și cei cu deficiențe grave psihomotorii.
600 150
“11 martie a fost o zi extrem de tristă pentru mine... de ceva ani îmi găsisem echilibrul, entuziasmul și bucuria de a fi în mijlocul copiilor. 11 martie a adus cu ea teamă, dar mai ales foarte multe întrebări. Cât? Cum? Ce vom face după? Dar acum, ce facem acum? Și întrebările se buluceau cu atâta viteză… Gânduri peste gânduri, întrebări peste întrebări… Și de-odată, în mijlocul tuturor acestor zile pline de întrebări, bum… zoom… a sosit răspunsul așteptat! Și astfel am dat startul celui mai simpatic și plin de bucurie club online de scriere creativă, CREATORII DE POVEȘTI, din care fac parte minunații mei prieteni, cei 21 de autori, toți elevi cu vârste cuprinse între șase și șapte ani, de clasă pregătitoare, membri ai CONIL After School”, spune Irina Ismail, inițiatoarea și coordonatoarea proiectului.

1

2

3

Creatorii de Povești este carte pentru copii cu trei povești simpatice și pline de aventură pe care cei mici le-au scris simultan, în opt întâlniri online, extrem de interesante, în care de fiecare dată creatorii au avut lângă ei plușul preferat, devenit personaj de poveste.

“Îmi plac poveștile. Îmi place să le ascult și să le spun mai departe. Iar acum, de când sunt mamă de minune, poveștile le redescopăr și cu Andrei-Ioan. Amândoi am intrat cu mare drag în lumea CREATORILOR DE POVEȘTI. O lume minunată în care micii scriitori ne-au primit cu brațele deschise, iar noi ne-am bucurat de fiecare poveste în care au pus creativitate, emoție, suspans, bucurie. Dacă vrei să uiți de tot și toate intră în lumea CREATORILOR DE POVEȘTI”, ne spune Ioana Maria Moldovan, gazda evenimentului de lansare și ambasador al proiectelor CONIL.

CREATORII DE POVEȘTI vede lumina zilei prin bunăvoința și amabilitatea oamenilor inimoși de la Editura Integral care au răspuns prezent invitației Conil, fără nicio ezitare. O întreagă echipă s-a implicat în acest proiect de suflet al Asociației CONIL împărtășind aceleași valori: prietenia, respectul și într-ajutorarea.

4

5

6

”CREATORII DE POVEȘTI nu este doar o carte, chiar dacă rasfoind-o puteți citi alături de copiii dumneavoastră trei povești simpatice și palpitante, create de micii scriitori de la CONIL. Este un puzzle rezolvat, în care piesele reprezintă părți de suflet, pentru că toți elevii, părinții și cadrele didactice s-au implicat cu atâta dăruire, transformând spectaculos perioada dificilă din primele luni ale pandemiei într-o ocazie de a încuraja copiii, de a-i învăța să lucreze în echipă, de a le dezvolta creativitatea și imaginația! Editura Integral susține cordial acest proiect, având convingerea că educația reprezintă cheia pentru prevenirea și rezolvarea multor probleme sociale, implicându- se constant în problemele actuale ale școlii și dezvoltării copiilor. Printre temele abordate au fost combaterea bullying-ului și explicarea pandemiei respectând abordarea recomandată de UNICEF. Astfel, în prima parte a anului 2020 au fost lansate titlurile: Andrei și Pietricica Prieteniei (povești educative pentru dezvoltarea empatiei) și Eu și Virusul Hai Hui (povestea pandemiei, pe înțelesul copiilor)” ne spune Andreea Rusu - Psihopedagog și Manager Dezvoltare Editura Integral.

Și, pentru că întreaga poveste să prindă și mai mult sens, micii scriitori au fost de acord ca banii strânși din urma vânzării cărții CREATORII DE POVEȘTI să fie direcționați către proiectul Asociației CONIL – "Copiii cu dizabilități vor să învețe", prin care ne propunem achiziția de echipamente și tehnologie asistivă pentru copiii nonverbali și a celor cu tetrapareză spastică aflați în scaun cu rotile.

7

8

9

”Am fost extrem de impresionată să aflu că cei mici au fost de acord ca munca lor să fie dăruită copiilor mai puțin norocoși, copiilor cu dizabilități din cadrul Școlii Primare CONIL. Sunt fericită să văd, pe zi ce trece, faptul că noua generație împărtășește valori precum empatia, prietenia, toleranța și acceptarea, iar asta îmi dă speranță într-un viitor mai bun pentru toți copiii. Fiecare copil este o lume, iar noi la CONIL, ne străduim să descoperim și să stimulăm talentele fiecărui copil, provocându-i dar mai ales încurajându-i permanent.”, ne spune Adela Hanafi, președinte CONIL.

Evenimentul a fost susținut de Asociația CONIL cu sprijinul Aqua Carpatica Kids, Er-Fi, Imsat SA, Emblema Children Charity, Siviero Maria, Daisler Print House, Country Club Mihăilești, Centrul de meditații SUCCES, Petrom. Partener media: Radio Itsy Bitsy. Pentru detalii și informații suplimentare puteți scrie la email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau telefon 0784.412.222 Irina Ismail, Comunicare Școala CONIL.

10

11

Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro