Perioada de înscrieri la cea de a XXVIII-a ediţie a Salonului Naţional de Fotografie Fotogeografica se prelungește până pe data de 6 august 2024. Înscrierile se pot efectua în continuare on-line, pe www.fotogeografica.ro, cu lucrări în cele trei secţiuni ale concursului: patrimoniu cultural, peisaj natural și wildlife, la categoriile elevi/studenți și open (fără limitare de vârstă).

Patrimoniu cultural: aşezări, gospodării, construcţii, ocupaţii tradiţionale, meşteşuguri, datini și obiceiuri;
Peisaj natural: substrat gelogic, relief, vegetaţie, apă, sol, faună, fenomene naturale;
Wildlife: aspecte de viață sălbatică; specii faunistice în habitatul natural; sunt excluse fotografiile cu animale în captivitate.

Jurizarea lucrărilor se realizează între 15 – 25 august 2024, iar anunţarea rezultatelor se va face în data de 15 octombrie 2024, cu ocazia vernisajului Salonului Naţional de Fotografie Fotogeografica 2024.

Concomitent, vor avea loc o serie de evenimente complementare și conexe cu teme din domeniul ştiinţei, culturii sau sportului, conferințe și seminarii, activități de informare și conștientizare publică.

Componența juriului este următoarea:

Secțiunea patrimoniu cultural: Ana Dumitru, Codrin Anton, Grigore Roibu;
Sectiunea peisaj natural: Daniel Bălțat, Daniel Mîrlea, Zoltán Gergely Nagy;
Secțiunea wildlife: Alexandra Ion, Gabriel Șerban, Silviu Matei;
Președinte de onoare: Cristian Lascu.

Se vor acorda câte trei premii, pentru fiecare dintre cele două secţiuni, la fiecare din categoriile anunțate. Acestea constau în programe şi tabere tematice (Romania Student Tour), workshop-uri în arii protejate.

Acţiunea este derulată de Casa de Cultură a Studenților București, sub egida Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, cu sprijinul deosebit al Bibliotecii Naționale a României. Fotogeografica este cea mai importantă manifestare la nivel naţional din domeniul concursurilor de fotografie pentru tineret, având ca tematică promovarea valorilor naturii, a culturii şi tradiţiilor româneşti. Este un brand consacrat și are până în prezent, un palmares impresionant, fiind una dintre cele mai longevive acțiuni cultural-educative din România.


Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro