Romanul ,,Fugi acolo unde nimeni nu te așteaptă", scris de Decebal Bugariu și prospăt lansat la editura INTEGRAL, prezintă o poveste de supraviețuire și sacrificiu, hotărâre, curaj și credință, a unui om care a decis să lase totul în urmă și să înceapă o viață nouă altundeva, deși nimeni nu îl aștepta acolo. Povestea este plină de emoție și foarte profundă despre călătoria spre libertate și fericire, în ciuda opresiunii și corupției. Autorul împărtășește cu cititorii săi, cu sinceritate și claritate, propria experiență de a părăsi România pentru a găsi o viață mai bună în altă țară.

În timp ce autorul recunoaște iubirea pentru România, el explică și opresiunea care a făcut imposibilă rămânerea în ea. Cititorilor le este permis să simtă cu adevărat motivele și trăirile care stau în spatele deciziei de a pleca din țara natală. 

Cartea poate fi comandată online de pe www.eIntegral.ro, cu livrare în toată lumea.

Prin cuvintele sale, autorul Decebal Bugariu transmite într-o notă foarte personală și emoționantă că libertatea de expresie, drepturile individuale și posibilitatea de a-ți atinge potențialul profesional sunt aspecte fundamentale ale unei vieți demne și fericite. El subliniază că aceste drepturi nu ar trebui să fie privilegii, ci drepturi elementare ale fiecărui individ, iar atunci când acestea sunt încălcate sistematic, fuga devine adesea singura opțiune.

Decebal Bugariu explică de ce a ales să scrie această carte: ,, Vreau ca nepotul nostru să înțeleagă cum și de ce am părăsit România, pe care el știe că o iubim, și cum de am ajuns să iubim țara adoptivă la fel de sincer ca pe cea natală. Vrem ca el să știe că libertatea de expresie, năzuința spre fericire și atingerea potenţialului profesional se dobândesc cu sacrificiu și că şansa de a trai decent și productiv într o țară pentru care libertatea, familia și credința sunt fundamentale, este tot atât de mult un privilegiu, cât și o responsabilitate.

Vreau ca el să înțeleagă că trăind într un regim corupt, totalitar, cele mai simple drepturi individuale ale libertății îți sunt refuzate – să vorbești fără cenzură, să te închini fără intimidare, să citești cărțile pe care le dorești și să întâlnești prietenii pe care îi iubești fără teama de a fi spionat sau raportat; să crești profesional fără a fi forțat să devii membru al partidului de guvernământ; să obții un pașaport fără umilința de a fi nevoit să mituiești un agent corupt. Când toate acestea devin insuportabile, fuga este una dintre puținele opțiuni. Nici o destinație sigură, nimeni care să te așteapte, și totuși singura modalitate prin care poți să ți salvezi sănătatea mintală, demnitatea și integritatea.”

„Fugi acolo unde nimeni nu așteaptă” apare ca o narațiune de aventura, dar este de fapt o poveste de avertizare despre modul în care un sistem totalitar și corupt capabil să folosească orice mijloacele de control asupra oamenilor, inclusiv constrângerea fizică, intimidarea, manipularea psihologică, care binențeles nu lăsau urme, luând drepturile constituționale elementare ale cetățenilor de rând.

Dacă sunteți unul dintre acei cititori care apreciază mărturiile istorice descrise fără exagerare, înțelegând și diferite alte sisteme politice, această carte va fi capivantă și, în ciuda scopului intenționat al autorului de a relata experiență traumatizantă a personajului principal Aurel, cartea în sine s-ar putea să fie excitantă, semnificativă și chiar distractivă.


Este permisă reproducerea pe alte website-uri a unor scurte fragmente din articolele publicate pe Comentator.ro, în limita a maxim 500 de caractere, numai cu specificarea obligatorie a sursei informațiilor preluate, cu link către pagina sursă. Comentator.ro reprezintă un canal media de comunicare neutru, care nu intervine în conținutul articolelor publicate pe site. Opiniile, creațiile și materialele de orice natură realizate de autori, intră în responsabilitatea totală a autorilor care le semnează. În cazul în care considerați că un anumit conținut trebuie analizat, sau nu ar trebui să fie publicat, vă rugăm să ne semnalați situația la office@comentator.ro